Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Horațiu Mălăele a primit diploma Distinctia Culturala
Horatiu Malaele

Gorjeanul Horațiu Mălăele a fost premiat de Academia Română, acesta primind „Distincția Culturală” pentru „Înalta artă actoricească și colaborarea fructuoasă cu Academia Română.” Titlul obținut a fost dedicat Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu, acest instituție de învățământ fiind considerată ca fiind „copilăria maturizării mele”.

„Mulțumesc Academiei Române pentru gratitudine și opțiune. Dedic această onorată distincție Colegiului Național «Tudor Vladimirescu», din Târgu Jiu, loc al mirării și renașterii mele de acum o jumătate de veac.”, a precizat Horațiu Mălăele.

Horațiu Mălăele este un cunoscut actor, regizor, caricaturist și scriitor român, născut în Târgu Jiu și care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, clasa profesor Octavian Cotescu.

A jucat pe scena mai multor teatre din România, printre care Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatru „Nottara”, Teatrul „Odeon”, Teatrul Național din București, Teatrul Bulandra sau Teatrul de Comedie.

Piese regizate de Horațiu Mălăele

În același timp, a regizat mai multe piese de teatru: O sărbătoare princiară de Theodor Mazilu, Teatrul Nottara, 1982, Puricele de Georges Feydeau, Teatrul Nottara, 1993,Carlo contra Carlo de Paul Ioachim, Teatrul Odeon, 1994, Escroci în aer liber după Ion Băieșu, spectacol itinerant, 1995.

Tot gorjeanul Horațiu Mălăele a regizat și Hotel de Ray Cooney, Teatrul Ovidiu din Constanța, 1997, Cafeneaua de Sam Bobrick și Ron Clark, Teatrul Bulandra, 1997, Lecția de Eugen Ionescu, Theatrum Mundi, 1997 sau Măscăriciul după A.P. Cehov, Teatrul Bulandra.

De-a lungul timpului a obținut numeroase premii, printre care Premiul pentru cel mai bun actor , Premiul ATM, Premiul Uniter, Premiul de regie A.U.R sau Premiul de Excelență al Festivalului „Comedy Cluj”, iar acum Horațiu Mălăele a fost premiat de Academia Română.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.