Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Jucătoarea de tenis Alexia Bojin, care are 8 ani și este din municipiul Motru, ocupă locul 26 în clasamentul (la categoria copii n.red.) FRT la nivel național. La vârsta ei, Alexia are un talent rar întâlnit la tenis, câștigând numeroase competiții naționale. Ultimul premiu important este cel de zilele trecute, la un turneu organizat la Râmnicu Vâlcea sub egida FRT. „Alexia este un copil vesel, plin de energie, chiar dacă este mereu ocupată. Face tenis de trei sau chiar patru ori pe săptămână, face cursuri de dans-îi place dansul foarte mult, va avea chiar și un spectacol. Apoi, mai face ore de limba engleză, plus școala, temele”, spune mama micuței tenismene.

A început să joace tenis în urmă cu doi ani  și are rezultate foarte bune la toate campionatele și competițiile la care participă. Alexia Bojin este elevă în clasa I-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru. Tatăl său lucrează în domeniul privat, iar mama a ales să rămână acasă pentru a se ocupa de educația Alexiei. Ea este cea care o duce la antrenamentele de la tenis, la cursurile de dans, la orele de limba engleză, la școală! Micuța nu dispune de foarte mult timp liber, dar are mereu energie și este binedispusă. „Alexia este un copil vessel, plin de energie, chiar dacă este mereu ocupată. Face tenis de trei sau chiar patru ori pe săptămână, face cursuri de dans-îi place dansul foarte mult, va avea chiar și un spectacol. Apoi, mai face ore de limba engleză, plus școala, temele. Se antrenează mereu, face pregătire fizică, în special cu tatăl său. El a absolvit Facultatea de Sport. Este pasiunea ei cea mai mare tenisul și ne spune mereu că vrea să ajungă precum Serena Williams, este idolul ei! O admiră și pe Simona Halep. Vede cât a muncit ca să ajungă unde este”, a spus Lucia Bojin, mama Alexiei.

Tânăra spune că fiica sa este stângace și acest lucru este un avantaj în lumea tenisului. „Astă vară se antrena la tenis și de două ori pe zi. La Motru nu prea sunt copii cu care să se antreneze, mai mergem și la Craiova. Ea este la un nivel la care trebuie să se pregătească altfel, cu copii de nivelul ei”, a afirmat mama talentatei copile.

 

Locul III la Râmnicu Vâlcea

La Râmnicu Vâlcea a avut loc cea de a treia ediție a turneului pentru copii „Trofeul Vasineacșu”, competiție unde Alexia Bojin a câștigat locul și a jucat cu fetițe mai mari cu doi ani decât ea! Pasionații sportului alb au participat la o competiție ce promite să devină de tradiție. „Ultima competiție la care a participat Alexia este cea de la Râmnicu Vâlcea, Trofeul Vasineacșu, unde a câștigat locul III. Primul meci l-a avut cu o fetiță cu doi ani mai mare, iar cel de al doilea cu o elevă de vârsta ei. Competiția este sub egida Federației Române de Tenis. În urma ei, Alexia a ajuns pe locul 26 în clasamentul FRT. În ianuarie se va actualiza clasamentul și sperăm ca Alexia să ajungă în primii 15 la categoria sa de vârstă, la anul său de naștere-așa fac dumnealor clasamentul”, a mai spus Lucia Bojin.

Câștigătoarea mai multor turnee și competiții FRT

În vara acestui an, Alexia Bojin a obținut locul I la un turneu organizat de Federația Română de Tenis de la Timișoara. În urma acestui rezultat, Alexia a urcat în clasamentul FRT, la nivel național, câteva zeci de poziții. Micuța motreancă a câștigat în ultimul an diverse turnee de tenis organizate pe plan local și în țară. În vară, a reușit să câștige un turneu organizat de Federația Română de Tenis (FRT), fiind cea de-a treia sa participare la un turneu de această talie. La competiția FRT de la Craiova, din luna februarie, s-a clasat pe locul III. „Alexia a crescut foarte mult. N-a jucat niciodată în FRT, de anul acesta a început să joace, acesta fiind primul turneu câștigat. Are 8 ani și a jucat cu fete de 10 ani, așa este încadrarea. Fiind mai mică, este nevoită să joace cu fete mai mari. A muncit și a câștigat. Vreau la anul să fie numărul I la categoria 8-10 ani pe țară, în clasamentul FRT. Acum depinde și de părinți dacă au bani să meargă mai departe”, declara Marian Băleanu, antrenorul Alexiei.

În palmares, Alexia mai are un loc I obținut la un turneu internațional organizat la Arad, acolo unde au participat copii din Elveția, Italia, pe care i-a învins, chiar dacă erau mai mari cu doi ani decât ea. Micuţa tenismenă de la Motru a obţinut locul I și la turneul de tenis organizat, în perioada 9-15 septembrie, de clubul care o reprezintă, Club Aryana din Timișoara.

Sport costisitor

Tenisul este un sport costisitor, iar părinții Alexiei sunt cei care asigură toate cheltuielile pentru participarea la competiții. Micuța se bucură și de sprijinul bunicilor. Antrenorul și părinții săi spun că Alexia are șanse mari să ajungă noua Simona Halep a României când va crește, căci are un talent extraordinar dublat de o forță și o poftă de muncă ieșite din comun! Mereu energică, Alexia vrea să joace tenis, să fie din ce în ce mai bună! Are la activ 10 finale jucate, patru locuri I câștigate și alte peste 10 premii II și III la competiții naționale și internaționale.

http://www.frt.ro/ro/rezultat_cauta_in_clasament#clasament

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.