Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Lucrările de modernizare ale Grădiniței cu program normal din comuna Bustuchin au fost finalizate înainte de începerea acestui an școlar, fiind recepționate astăzi, 17 octombrie, transmit reprezentanții Ministerului Educației printr-un comunicat.  

Autoritățile locale din comuna Bustuchin au investit foarte mult în învățământul din satele componente, pentru ca elevii să beneficieze de toate condițiile. Tot în Bustuchin funcționează în prezent și o grădiniță cu program prelungit extrem de dotată și modernă. Grădinița cu program normal și-a deschis porțile preșcolarilor în acest an! „Prin Programul Învățământ timpuriu, finanțat prin Banca Mondială, în 2008 am cerut și mai târziu am obținut finanțare. Este o grădiniță nouă, cu trei săli de clasă, la standarde europene, așa cum trebuie să fie orice unitate de învățământ. O grădiniță europeană, grupuri sociale pentru fiecare sală de clasă, clase spațioase, luminoase. Era foarte necesară pentru că în acest fel nu va mai fi la I-IV program după amiaza și învățământul va fi de bună calitate. Aici vor învăța în jur de 15 copii la care se adaugă grupa zero cu aproape 20 de copii din locația Bustuchin 2”, a declarat  Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

În cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), a fost finalizată, în intervalul 1 iulie — 20 septembrie 2017, construcția a 13 grădinițe din mai multe localități din România. De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul Proiectului Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) a fost finalizată construcția a două unități de învățământ. Ministerul Educației Naționale (prin UMPMRSU) implementează două proiecte privind construcția de școli și grădinițe: Proiectul Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) și Proiectul Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.). Proiectul privind Reforma Educației Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădinițe noi și dotarea lor cu mobilier. Data de finalizare: 31 decembrie 2019.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.