Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Grădina Botanică din Cluj, ce ține de Universitatea  Babeș-Bolyai,  este un loc plin de inspirație pentru cei care iubesc plantele. Trebuie menționat faptul că prima grădină botanică din Cluj a funcționat pe lângă Colegiul Reformat, la începutul secolului al XX-lea. La vremea respectivă aceasta deținea colecții de plante în aer liber și sere, fiind organizată și susținută financiar de botanistul amator Wolfgang Cserey.

Cu toate acestea, prima grădină botanică academică din Cluj este legată de fondarea Societății Muzeului Ardelean în 1859, dar și de apariția Universității Franz Josef din Cluj (1872). Ea este organizată de către profesorul August Kanitz pe terenul donat de contele Mikó.

După anul 1900, profesorul Aladár Richter reușește să achiziționeze, în vederea amenajării unei noi grădini botanice, terenul de 9 ha cu grădini și livadă din partea de sud a orașului (actuala localizare a grădinii). Dezvoltarea grădinii botanice pe acest nou amplasament a fost însă mult afectată de începerea Primului Război Mondial.

Odată cu înființarea Universității Daciei Superioare, începând cu anul 1919, profesorul Alexandru Borza primește misiunea de a definitiva organizarea acestei noi grădini botanice, aflate în subordinea universității, azi Universitatea  Babeș-Bolyai.

Această nouă grădină se deschide oficial pentru vizitatori în data de 25 iunie 1925, moment în care majoritatea dotărilor actuale erau prezente.

Ce se poate vizita la Grădina Botanică din Cluj

Cei care aleg să descopere această grădină vor putea să vadă grădina japoneză, grădina romană, turnul de apă sau statuile din această grădină. În același timp, se vor putea plimba prin sectorul ornamental, sectorul fitogeografic, sectorul sistematic, sectorul economic, sectorul destinat persoanelor cu probleme de vedere, dar vor putea vizita și Muzeul Botanic.

Mai multe informații legate de Grădina Botanică din Cluj, despre programul de vizitare, dar și despre tarifele ce trebuie plătie, se pot afla de pe pagina http://gradinabotanica.ubbcluj.ro

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.