Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13147392_1072129989510847_8813311575388164013_oGorjenii au ocazia să contribuie la păstrarea capodoperei „Cumințenia Pământului” în patrimoniul național. Aceștia sunt așteptați să ia parte la concertul grandios organizat vineri, 6 mai, începând cu ora 18:00, la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu, unde vor urca pe scenă artiști de renume ai folclorului românesc. Prețul unui bilet este de doar 20 de lei, iar banii vor merge către contul deschis pentru strângerea sumei necesare achiziționării operei brâncușiene. Biletele pot fi cumpărate inclusiv vineri, înainte de spectacol.  

Artista Niculina Stoican s-a alăturat acestui proiect din dorința de a păstra, în România, opera lui Constantin Brâncuși. Aceasta a îndemnat toți gorjenii să participe la concertul organizat vineri, 6 mai. „De la început, de când m-a sunat colegul Iani, am decis să particip pentru a sădi în sufletele gorjenilor dorința de a nu mai trăi în prezent, ci de a se gândi la viitor. Cred că putem să clădim o lume mai bună trăind împreună. Sufletul trebuie să fie deschis către bine. Oamenii trebuie să înțeleagă că județul Gorj este un punct de reper pentru această acțiune a Guvernului. Trebuie să ne dovedim nouă că iubim Gorjul și că vom ajuta ca Brâncuși să rămână în România. Trebuie să ne dovedim nouă că prețuim viitorul. (…) Acest eveniment de vineri seara este important pentru viitorul copiilor ș nepoților noștri. Sperăm să vină cât mai multă lume și să vindem cât mai multe bilete”, a precizat Niculina Stoican.

13101074_10206277748131236_767363390_nBanii obținuți din vânzarea biletelor vor ajunge în contul deschis pentru achiziționarea lucrării lui Brâncuși. „Toate încasările vor fi donate pentru a păstra în averea neamului capodopera lui Constantin Brâncuși, «Cumințenia Pământului». Alături de mine se află doamna  Niculina Stoican, un factor important și hotărâtor în  organizarea acestui spectacol. Îmi permit să invit toți gorjenii, târgujienii, să vină alături de noi și să pună umărul, împreună cu renumiții noștri artiști ai Gorjului, pentru a menține capodopera lui Constantin Brâncuși acasă”, a declarat Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Pe scena Teatrului de Vară din Târgu-Jiu vor urca artiști reputați precum Petrică Mîțu Stoian, Niculina Stoican, Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Roberta Crintea, Sanda Argint, Ion Drăgan, Olguța Berbec, Ștefan Popescu, Camelia Argint, Marian Medregoniu, Teodora Pană, Marcela Fota, Liliana Ciochină, Alina Lăcătușu, Delia Barbu, Dumitru Vasilescu, dar și Valentina Macarie. Orchestra va fi dirijată de maestrul Aurel Blondea. Evenimentul este organizat de Iani Gârbaciu alături de Fundația Culturală „Columna”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.