Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Maria Francesca Prejneanu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu și de doi ani de zile este voluntar, participând la dezvoltarea mai multor structuri în cadrul Asociației TEAM- Together Everyone Achieves More. Adolescenta conduce TEAM Târgu-Jiu și are la activ numeroase activități și proiecte. Fata are și rezultate școlare foarte bune, de menționat fiind faptul că în primăvara acestui an, Francesca a fost singura elevă din Gorj care a reprezentat Gorjul la Olimpiada Națională de Limba Italiană. Voluntara a fost nominalizată în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară și are nevoie de voturile noastre pentru a ajunge printre laureați.  

francesca-dn

Maria Francesca Prejneanu este din municipiul Motru și învață la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Face voluntariat de doi ani de zile și a fost implicată în diverse proiecte și activități. Francesca face parte din Asociația TEAM- Together Everyone Achieves More și este coordonatorul structurii TEAM Târgu-Jiu.

A participat la dezvoltarea mai multor structuri de tineret în cadrul asociației și a fost coordonatorul a două dintre acestea care au devenit prin implicare, pasiune și o bună coordonare printre cele mai active structuri TEAM din țară. Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România ne invită să votăm poveștile de voluntariat preferate, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor.

Gala este cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară. An de an, evenimentul reunește organizații neguvernamentale, instituții publice și companii, pentru a oferi o binemeritată recunoaștere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitate.

francesca-prejÎn perioada 27 septembrie – 25 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care implică voluntari au nominalizat inițiative și persoane care contribuie la schimbarea comunității.

În urma perioadei de preselecții, din cele 188 aplicații, au fost selectați 108 finaliști, astfel: 52 de nominalizări pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 46 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, 7 nominalizări pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului și 3 nominalizări pentru categoria Centrul de voluntariat al anului.

Gorjeanca noastră, Francesca Prejneanu, a fost nominalizată la categoria „Coordonatorul de voluntari al anului” și are nevoie de voturi pentru a fi desemnată câștigătoare.

Are nevoie de voturile noastre

 voluntari

Iată ce spun despre ea cei care au nominalizat-o la Gala Națională a Voluntarilor:

„Abilitățile sale de lider au fost remarcate încă de la primele ei activități, acestea au fost dezvoltate foarte mult prin muncă și implicare. Francesca se implică și coordonează activități și proiecte care au ca scop principal dezvoltarea tinerilor, bazate pe principii și valori morale esențiale.

Este o tânără care inspiră lumea prin ceea ce face și colaborează foarte bine cu cei din jurul său. Evoluția incredibilă a grupurilor pe care le-a coordonat demonstrează abilitățile și determinarea ei. Francesca este o persoană pasionată care se bucură de fiecare clipă și dorește să contribuie dând tot ceea ce are mai bun la schimbarea pe care ne-o dorim”, scrie pe site-ul http://www.galavoluntarilor.ro/finalist Tot pe acest site, o puteți vota pe Francesca!francesca-t

Este de amintit și faptul că în 2016, Francesca Prejneanu a coordonat 30 de voluntari și a realizat cu ei peste 600 de ore de voluntariat!

„O cunosc pe Francesca de un an, mi-a fost formator la primul meu curs și este coordonatorul structurii din care fac parte. Am învățat foarte multe de la ea în tot acest timp și încă învăț, va deveni și este deja un model pentru multe persoane, inclusiv pentru mine. Are o mulțime de calități pe care și le-a descoperit sau și le-a pus în valoare de când este în TEAM. Lucrează extraordinar de bine în echipă și mereu când aveam câte o problemă, a reușit să găsească cea mai bună soluție într-un timp foarte scurt, gestionează foarte bine o situație neprevăzută.

Vorbește cu atât de mult entuziasm și pasiune despre ceea ce face și pune atât de mult suflet în activitățile pe care le coordonează deoarece sinceritatea, încrederea în sine, respectul față de lucruri și oamenii din jur și empatia o definesc și sunt valori și principii după care Francesca îşi ghidează viața. Consider că la vârsta ei, ceea ce face este deosebit și cel mai probabil pe viitor va continua să surprindă plăcut oamenii din jurul nostru”, a spus Tudorescu Corina, formator TEAM- Together Everyone Achieves More pentru GalaVoluntarilor.

franinh

Premiul publicului

Lista completă cu finaliștii de anul acesta poate fi accesată direct pe site-ul Galei Naționale a Voluntarilor – http://www.galavoluntarilor.ro/finalisti, unde aveți posibilitatea de a vota voluntari, coordonatori de voluntari, centre și proiecte de voluntariat, până pe 7 decembrie, ora 23.59, pentru Premiul Publicului, oferit în seara de premiere pentru fiecare categorie în parte.

franiin franis franisb

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.