Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Peste 300 de concurenți din 35 de județe din România participă la festivalul național adresat copiilor și tinerilor până în 19 ani la Moreni! Evenimentul are loc în perioada 23-25 iunie 2023, iar din județul Gorj participă etnologul Pompiliu Ciolacu împreună cu trei elevi de la Palatul Copiilor Târgu Jiu.

„Cununa petrolului” este un festival care pune accent pe valoare, talent și autenticitate, motive care l-au propulsat printre cele mai bune și profesioniste de la nivel național.

Alături de managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, etnologul Pompiliu Ciolacu vor fi prezenți Iustin Năsturel cu sculptură, Alexandru Croitoru cu prelucrarea osului și a cornului și David Popescu cu icoane de vatră.

David Popescu este elev în clasa a XII-a, la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, din Târgu Jiu. Tânărul este pasionat de realizarea icoanelor de vatră, câștigând mai multe premii la concursurile la care a participat până acum.

Iustin Năsturel, un elev extrem de talentat a participat la mai multe concursuri cu sculpturile sale, câștigând premii importante.

Osul şi cornul au constituit încă de la apariția omului, materii prime pentru confecționarea armelor şi uneltelor acestuia. Alexandru Croitoru, elev al Liceului Teologic din Târgu Jiu este pasionat de tehnica prelucrării osului și a cornului, din mâinile lui ieșind obiecte minunate.

Din 2024, „Cununa Petrolului” va reveni la Moreni întrucât noul Centru Cultural va fi deschis publicului și tuturor activităților specifice artelor.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.