Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tânăra Giuliana Maria Căpriță este una dintre starurile în ascensiune ale muzicii populare. Gorjeanca în vârstă de 13 ani este pasionată de folclorul românesc, stil muzical ce consideră că o caracterizează mai bine decât oricare altul. Giuliana Maria este din Rovinari și este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială Nr.1. Se pregătește vocal de la 5 ani, vocea fiindu-i antrenată și șlefuită de  profesoara Emilia Dragotoiu Nanu la debutul ei în muzică și, în prezent, de profesoara de canto Camelia Argint. Talentul este moștenit de la mama sa, care a cântat muzică populară, la un moment dat, însă nu este singura pasiune a interpretei. Giuliana Maria iubește mult și desenul, designul vestimentar, matematica și literatura. Vocea artistei a cucerit inimile publicului și ale juriului multor concursuri la care a participat, obținând numeroase premii, dar, mai ales, aplauzele care îi împlinesc inima.    

„Sunt o persoană veselă, optimistă, populară și foarte responsabilă atunci când vine vorba de lucrurile importante pe care trebuie să le fac”, se caracterizează Giuliana Maria. A crescut cu muzica populară și este marea ei iubire; trăiește și simte în acorduri folclorice românești. Pe scenă reușește să transmită o parte din emoțiile ei nelipsite, vocea mângâind sufletele celor îndrăgostiți de muzica populară.

Cântă pe scenă de la 6 ani

Părinții Giulianei sunt cei care au dus-o la Clubul Elevilor din Rovinari, văzând că fetei îi plăcea să danseze, mai toată ziua. Inspirata alegere i-a hotărât și viitorul; fata nu a rămas mult timp la clasa de dans fiindcă muzica populară a atras-o mai mult. Profesoara Emilia Dragotoiu Nanu este cea care a pregătit-o timp de 6 ani, luând apoi drumul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, unde își perfecționează tehnicile vocale cu profesoara Camelia Argint. Cântă pe scenă de la 6 ani și este locul unde se simte în elementul ei. „Mă simt foarte bine atunci când sunt pe scenă și mulțumirea mea este când văd că oamenii mă apreciază pentru ceea ce fac și, mai ales, atunci când am rezultate”. Preferă muzica populară pentru că îi este cel mai aproape de suflet, întreaga sa familie ascultând acest gen muzical. Mama ei este cea care o urmează pe tânăra interpretă la toate spectacolele, iar cea mai frumoasă amintire a sa, fiind cea în care a cântat pe scena de la Sala Radio, unde a performat împreună cu Școala Populară de Artă din Târgu Jiu.

„Dacă ar fi să aleg altă meserie, aș putea fi și profesoară de matematică”

Giuliana Maria își face timp și pentru celelalte pasiuni ale sale. Citește pentru că, așa cum spun ea – „ai mai multe de învățat citind o carte, decât ascultând un om”. După ce termină cu școala, nu își neglijează nici prietenii, dar nici talentul la desen. O oră pe zi o dedică muzicii, dorind să continue cu această meserie și pe viitor. Nu exclude nici varianta de a profesa în învățământ, căci matematica este o altă pasiune a ei. Are mulți artiști preferați, printre care îi amintim pe: Maria Loga, Valentin Sanfira, Olguța Berbec, Maria Ciobanu, Maria Apostol, Maria Lătărețu, cea din urmă fiindu-i și model în viață. Pe o parte din artiștii ei preferați a avut frumoasa ocazie să îi și întâlnească personal, acesta fiind unul din avantajele vieții de interpet de muzică populară. Giuliana Maria Căpriță are și o melodie preferată, spune ea, „Neic-al meu e pădurar”, fiind și melodia pe care o cântă în prezent.

 Numeroasele diplome sunt dovada a talentului incontestabil

Talentul Giulianei Maria Căpriță este susținut de diplomele câștigate în anii de când performează pe scenă. A obținut următoarele premii:  Premiul I „Tinere Talente”, Premiul II „Maria Apostol”, Premiul I „Pe dunghița Jiului”, Premiul III „La Poalele Cetății”, Premiul I „Cununa Dunării”, Premiul I „Domnica Trop” și Marele Premiu „Maria Lătărețu”. Deoarece tânăra este o artistă ce promite mult, alte premii o așteaptă pe viitor. Gorjeanca afirmă:„Mă reprezintă muzica, seriozitatea, rezultatele școlare deosebite și bunătatea”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.