Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Arta cântului este un fapt de cultură, artă chemată să exprime printr-un instrument magic şi invizibil, tot ce este mai nobil şi elevat în fiinţa umană. George Dragomir, născut în 18 februarie 1988 , artist liric, compozitor, profesor canto , rămâne un interpret care ne luminează drumul spre altitudini. George Dragomir a combinat în creaţia sa mai multe direcţii : drumul clasic al muzicii uşoare spre contemporan , dar şi influențe din muzica teatrului liric. Aceste producții muzicale pot capta un public divers, este o ofertă diversă , iar diversitatea poate aduce interpreţi profesionişti sau debutanţi spre aceste lucruri muzicale ale maestrului George Dragomir.

Publicul pieselor maestrului George Dragomir poate să fie considerat și un barometru în educația muzicală în România. Pe lângă publicul pieselor tânărului autor de frumoase acorduri sonore și melodii bine sprijinite de aranjamentele sale muzicale, este important de scos în evidența faptul că interpreții lui George Dragomir țin pasul cu imaginația compozitorului , care este un prevăzător a tot ceea ce se întâmplă în plan artistic .

Activitatea de creație muzicală a domnului George Dragomir a început în 2014, la finele anului, urmând ca din 2015 să se înscrie şi să devină membru al UCMR-ADA, iar până în prezent lista sa de producţii muzicale , unele pe versuri proprii, altele în colaborare cu faimoși textieri, poeți , însumează aproximativ 110 lucrări muzicale destul de variate. Toate acestea au fost prezentate în festivaluri şi concursuri de profil, la secțiunile de creație muzicală, interpretare muzicală, dar şi în emisiuni tv, radio etc.

George Dragomir este licenţiat în muzică, secția interpretare muzicală – canto, însă l-aș descrie pe artistul George Dragomir ca fiind un om cu foarte multă putere de muncă, ambiţie, perseverenţă, determinare, pasiune şi dragoste pentru frumos, pentru muzică. Piesele sale, au ajuns la sufletele oamenilor, iar acest lucru s-a materializat de fiecare dată când domnia sa, sau interpreţii săi au urcat pe scenă interpretând bijuterii muzicale ce poartă semnătura sa. Activitatea de creaţie muzicală s-a manifestat în primul rând pentru piese dedicate familiei, intr-o perioadă când astfel de piese nu s-au mai scris.

Din activitatea sa ca interpret se remarcă prezențele sale pe scena Ateneului Român,Sala Radio,Filarmonica din Brașov,Foaierul Operei Naționale București,dar și turneele în:Franța,Anglia,Germania etc. A prezentat ca interpret la secțiunea de creație a celui mai mare concurs de romanțe din țară în 2019 și 2020 câte o piesă semnată de către compozitorul,muzicianul Petre Marcel Vârlan. Îmi aduc aminte cu drag de stagiunea culturală „Bucuriile Sufletului” pe care a inițiat-o în perioada 2007-2011,organizând în București și țară recitaluri,concerte,serate culturale,simpozioane,ca manager cultural independent.În propria sa stagiune au participat atât tineri artiști în formare cât și artiști și instrumentiști profesioniști de la teatrele de operă și operetă din țară.

În prezent George Dragomir are o cariera de profesor de canto de 15 ani, cu mulţi elevi deveniţi solişti profesionişti,  predă educaţie muzicală la şcolile gimnaziale ale oraşului Voluntari din judeţul Ilfov şi are o colaborare importantă alături de Casa de Discuri Eurostar . Vizitaţi pagina Eurostar şi comandaţi  albumele „Icoane de lumină”, „Din dragoste cu dragoste”, „ Eşti mult prea departe”, „Născut să zbor”, „Izvorul dulce al lirei”.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.