Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gătitul în naturăA adus bucătăria austriacă în România, chiar în satul unde a crescut. Alin Fabian, bucătar de meserie în Austria, s-a întors în localitatea gorjeană Peştişani pentru a ne dezvălui câteva detalii despre mâncarea tradiţională de peste hotare.

Mâncarea tradiţională românească şi cu cea austriacă se îmbină de minune într-un cadru de poveste din localitatea Peştişani, judeţul Gorj. Stabilit de mai bine de 10 ani în străinătate, Fabian vine anual acasă pentru a pregăti cea mai bună mâncare tradiţională românească şi austriacă. Tânărul a lăsat deoparte bucătăria complet utilată şi preferă ca toate preparatele să fie gătite în natură.

„Ideea de gătit în natură vine tocmai pentru a promova zona copilăriei mele, mai ales prin video-urile pe care le fac şi le postez pe canalul meu de Youtube. Vreau să combin două culturi, fiind vorba despre cultura austriacă şi cea românească”, a spus Fabian.

Cele două bucătării se îmbină destul de bine, mai spune bucătarul: „Bucătăria austriacă este puţin mai complex decât cea românească, cu mai multe condiment. Se gătește foarte mult cu diferite condimente, gen chimion, magheran, boabe de enupăr şi cu vin. În același timp, pot să vă spun că și bucatele tradiţionale de la noi au fost duse şi peste hotare, nu doar cele din Austria la noi. Străinii au rămas impresionaţi de fasolea cu ciolan”, a mai spus tânărul bucătar.

Alin Fabian mai spune faptul că natura îl inspiră foarte mult, iar preparatele au un gust excepțional.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.