Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Valentin Stanciu, în vârstă 27 de ani, agent la Penitenciarul Târgu Jiu, a lansat primul volum de poezii, intitulat „Povești de iubire“.
Lansarea de carte a avut loc în amfiteatrul Facultății de Științe Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică din cadrul Universității „Constantin Brâncuși“ la care gardianul poet este student. Volumul „Povești de iubire“ cuprinde 113 poezii care au ca temă iubirea. Alături de el, în acest moment unic, s-au aflat colegii de la Penitenciarul Târgu Jiu, precum și unele cadre universitare. „Pot spune că sala a fost plină și a fost un eveniment bine primit, mai ales de către colegii mei, care nu participă în fiecare zi la un astfel de eveniment. Meseria ne obligă să fim mai duri și mai reci, pentru că trebuie să lucrăm cu oameni care au greșit în viață cu ceva“, a precizat gardianul poet.
Poezii compuse în foișorul penitenciarului

Poeziile sunt inspirate din experiențele trăite de Valentin, dar și de persoanele din viața sa. „Am trăit diferite sentimente, de la iubire și până la dezamăgire, iar fiecare persoană dn viața mea a inspirat, poate, o poezie. Volumul cuprinde poeziile scrise într-o perioadă de trei ani. Este primul volum de poezie și sper că anul viitor va urma și cel de-al doilea volum de poezii“, ne-a spus Valentin Stanciu.


Cele mai multe poezii au fost compuse în perioada în care Valentin a stat de pază în foișorul penitenciarului. „Imaginația și inspirația nu vin după cum vreau eu. Pot să creez o poezie într-o săptămână sau pot să compun cinci poezii pe noapte. Erau nopți pe care le petreceam în foișorul penitenciarului în care scriam cinci poezii. Fiind acolo mă gândeam la multe lucruri și chiar la versuri. Trebuia să-mi ocup timpul cu ceva și scriam. Profesorii de la facultate m-au îndemnat să scot o carte după ce le-au observat pe pagina mea de Facebook. Cu toate că cei care lucrează în sistemul penitenciar sunt percepuți ca niște persoane dure, mai sunt oameni care văd altfel lucrurile, nu doar prin prisma gratiilor și a sistemului în care lucrăm”.

Înclinații artistice din școală

Valentin Stanciu s-a născut în localitatea Ineu, județul Arad, și a urmat cursurile Liceului Teologic Târgu Jiu, după care a urmat Școala de agenți de Penitenciare de la Târgu Ocna. Cu toate că profesia pe care a îmbrățișat-o nu lasă loc manifestării sentimentelor, Valentin a avut înclinații artistice. În școală a jucat teatru în trupa liceului și a cochetat cu muzica.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.