Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Județul Gorj are nenumărate locații de basm ce pot fi vizitate în această vară. La aproape 20 de km de Târgu-Jiu, în comuna Runcu, se ascunde un colț de basm, un complex turistic unic – „Satul tradițional ”.

Această idee minunată îi aparține bosniacului Bahrudin Dedic care a găsit sprijinul soției sale gorjence Alice pentru a pune bazele acestei locații de vis. Aceștia au avut nevoie de aproape 8 ani, dar amândoi au fost determinați să construiască frumusețea acestui loc ce așteaptă să fie descoperit de fiecare turist în parte. Căsuțele cu specific românesc sunt făcute din lemn de stejar recuperat din locuințele tradiționale străvechi, dar cu mici modificări pentru a oferi confort.

Complexul se întinde pe o suprafață de 3000 de metri pătrați. Cele șapte case tradiționale sunt realizate din lemn masiv, vechi de aproximativ  100 de ani sau chiar mai mult. De-a lungul timpului aceștia au achiziționat pivnițe vechi și căsuțe bătrânești, iar lemnul obținut a trecut prin mai multe stadii, fiind ignifugat și tratat pentru a ajunge în faza de a fi folosit. Chiar și interiorul fiecărei case tradiționale este decorat special cu mobilier din lemn masiv făcut pe comandă. De asemenea și restaurantul complexului este realizat din lemn nou, dar tot esență de stejar, iar bucătăria este din zidărie pentru a respecta prevederile legale în vigoare cu autoritatea națională veterinară.

„În spatele acestui proiect se află foarte multă muncă, dar fiecare efort merită”, au spus soții Dedic.

Dacă vreți să evadați puțin din cotidian şi să trăiți momente speciale alături de cei dragi acest loc este perfect.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.