Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cea mai importantă cale ferată din Gorj a fost construită de Căile Ferate Române între anii 1886-1948 și este Filiași-Târgu Cărbunești-Livezeni. Aceasta are o lungime de 117 km. Datorită faptului că a fost considerat unul dintre cele mai grele trasee din țară, dar și din pricina războaielor, finalizarea acesteia a durat atât de mult, fiind terminată la 22 octombrie 1948.  Câteva fotografii ale Stației C.F.R. din Târgu-Jiul anului 1988 surprinde o gară curată și aglomerată. Mulți gorjeni depindeau de acest tip de transport în trecut.

Fotografiile ne prezintă o gară proaspăt modernizată, iar  lucrările de modernizare fuseseră executate de Antepriza de Construcții a Regionalei C.F.R. Craiova.  Stația C.F.R. a orașului Târgu Jiu a fost inaugurată în anul 1888, la 1 iulie,  undeva în pustietate. Curând însă, locul prafului l-a luat civilizația, în jurul Stației C.F.R. din Târgu Jiu, construindu-se Bulevardul Republicii. Timp de 27 de ani, localitatea Târgu Jiu a fost capăt de linie până când, datorită Primului Război Mondial, s-au urgentat lucrările la un nou tronson care lega localitatea de Bumbești Jiu, în anul 1915. Fotografiile provin de la iubitorul de istorie Jean Cernitoiu, iar în descrierea acestora, a menționat următoarele:

„Stația C.F.R. a oraşului Tg -Jiu în anul 1988, la 100 de ani de la inaugurare.
Lucrările de modernizare ale clădirii gării si anexelor necesare funcționării ei, au început in vara anului 1985, lucrări executate de către Antepriza de Construcții a Regionalei C.F.R. Craiova . Noua Gară a fost dată în folosință în luna August 1989.”

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.