Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Fără nicio îndoială, municipiul Târgu Jiu este unul dintre cele mai frumoase orașe ale României. Încărcat de istorie, urbea a dat posterității  eroi, eroine și artiști ale căror opere sunt adevărate bijuterii arhitecturale. Clădiri ale Târgu-Jiului ce au fost proiectate de adevărați maeștrii arhitecți au devenit monumente istorice, iar câteva din operele ilustrului Constantin Brâncuși, grandioasele lucrări trainice amplasate în inima municipiului, sunt cartea de vizită a orașului.

În anul 1997, Târgu-Jiul nu era cu mult diferit față de cel din prezent, dar atmosfera era cu totul alta. Mult mai puțin trafic, mai puțină agitație,  clădiri mai puține la număr decât cele din prezent, dar frumusețea, deși surprinsă în alb-negru, era destul de asemănătoare.

Într-o galerie de fotografii postată de Jean Cernițoiu, un gorjean pasionat de istorie, acesta prezintă un număr de imagini realizate în anul 1997 de către Ion Catană, în care sunt surprinse mai multe clădiri și peisaje din Târgu Jiu.  Frumsețea fotografiilor constă în simplitatea acestora și reprezintă o întoarcere în timp, amintindu-ne de progresele tehnice și umane.

Târgu-Jiul, votat cel mai frumos oraș de vizitat

În anul 2015, pe un site deținut de blogger-ul Anil Polat, un sondaj realizat de acesta a plasat orașul Târgu Jiu pe primul loc într-un top al orașelor frumoase ale lumii. Orașul lui Brâncuși a reușit să adune voturile a 72% dintre participanții la sondaj, vizitatori ai site-ului unde s-a realizat acest concurs.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.