Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Imagini inedite de la a doua ediție a Festivalului „Maria Lătărețu”. Evenimentul s-a desfășurat în anul 1981, moment în care pe scena din Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu Jiu au urcat nume sonore ale folclorului românesc. Prezentarea acestui festival care a devenit tradiție a fost asigurată, la acel moment, de către Sanda Țăranu, actriță și om de televiziune.

Fotografiile document au fost publicate de gorjeanul Jean Cernitoiu, acesta făcând și câteva precizări referitoare la evenimentul din 24 octombrie, 1981. „Pe şcena Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu , actrița şi omul de televiziune Sanda Țăranu prezenta în fața publicului din Târgu Jiu nume sonore ale cântecului popular imediat după Gala Laureaților a celei de a doua ediții a Festivalului «Maria Lătărețu».Veți revedea pe actrița şi interpreta Angela Moldovan, urmată de Maria Ciobanu, Maria Butaciu, Viorica Flintaşu, Maria Apostol, Mioara Velicu, Dumitru Bălăşoiu, Constantin Gherghina, Emilia Bubulac, Elena Popescu, Gheorghe Roşoga, Angelica Stoican şi, nu în ultimul rând, cea mai impresionantă prin înălțime, mehedințeanca Maria Răchițeanu Voicescu, o adevărată femeie parcă coborâtă de pe Columnă. Artişti de primă mână ai cântecului popular, profesionişti ce au făcut istorie în folclorul românesc, ne dau astăzi emoția revederii, după 37 de ani”. 

Festivalul Cântecului Popular „Maria Lătărețu” a lansat în lumea muzicală o serie de tineri care au ajuns să fie extrem de cunoscuți în România.

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.