Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În județul Gorj au susținut Evaluarea Națională peste 3.000 de elevi, iar nouă dintre ei au reușit să obțină media finală 10. Cel mai probabil, majoritatea celor care au obținut 10 vor alege să continue studiile la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, cea mai bună unitate de învățământ din zonă. Anul acesta, Francisca Pasăre este singura elevă de 10 din mediul rural gorjenesc. Fata a învățat la Școala Gimnazială „Ion Vâlceanu” din Dragotești și va continua la CNTV! Copila a bifat performanța obținerii mediei 10 la Evaluarea Națională, fără a face vreo oră de pregătire! Încă două colege de ale sale au obținut punctaj maxim la Limba și literatura română.

 

Nouă elevi din Gorj au obținut media finală 10 la examenul de Evaluare Națională. Majoritatea învață la unități școlare din mediul urban. Aceștia sunt „zecarii” Gorjului: Valentin Răzvan Bogdan de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“, Sânziana Crețu de la Școala Gimnazială Novaci, Ștefania Cutuca de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, Maria Cristina Giubelan, de la Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Daria Elena Meche, Ana Maria Mirea, Flavia Paralescu, toți de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, Roxana Francisca Pasăre de la Școala Gimnazială „Ion Vâlceanu“ din comuna Dragotești și Radu Predescu, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“. „Subiectele au fost accesibile pentru majoritatea elevilor, așa cum ar trebui să fie la orice examen național. Au fost și elemente cu dificultate, care au făcut departajarea. Din punctul meu de vedere, a contat foarte mult modul în care fiecare elev a reușit să-și stăpânească emoțiile și să redacteze impecabil, astfel încât să convingă corectorii că merită nota maxima. Uneori pare foarte mare distanța de la 9,90 la 10. Îi felicit pe toți cei care au susținut acest examen, care este doar o etapă în dezvoltarea noastră ulterioară. Voi rămâne la CNTV”, a spus eleva Patricia Paralescu (în fotografia din dreapta n.red.), fiica fostului șef al ISJ Gorj Iustin Paralescu.

Francisca Pasăre nu a făcut deloc pregătire

 

Eleva Francesca Pasăre din comuna Dragotești a luat foarte în serios examenul, primul cu adevărat important din viața sa! Din cei nouă elevi de 10 ai Gorjului, Francisca este singura care provine de la o unitate de învățământ din mediul rural. De asemenea, trebuie subliniat faptul că eleva nu a făcut pregătire. Ambițioasă și inteligentă, Francisca a învățat pentru că și-a dorit un rezultat bun la evaluare. Nu se aștepta nici ea să ia zece pe linie, dar spune că este foarte fericită! Face parte dintr-o familie modestă, mama este vânzătoare, iar tatăl-lăcătuș mecanic. „Nu pot spune că m-am pregătit tot anul pentru acest examen, dar m-am pregătit destul de mult căci am vrut să fie bine. Am avut alte dorințe la început, am eșuat și asta m-a ambiționat mai mult. Nu m-am așteptat la 10 și încă sunt în stare de șoc. Cu siguranță o să studiez la cel mai bun liceu din județul meu- Colegiul Național 《Tudor Vladimirescu》. Părinții mei sunt oameni simpli, mama este vânzătoare, iar tata lăcătuș mecanic”, a spus Francisca Pasăre din comuna Dragotești.

 

Vrea o facultate de IT

Copila și-a făcut planuri de viitor și spune că ar vrea ca, după absolvirea liceului, să urmeze cursurile unei facultăți de IT de la universitățile din București sau Timișoara. Datorită rezultatelor foarte bune pe care Francisca le-a avut în anii de școală și mai ales în clasa a VIII-a, de curând, a fost într-o tabără la mare, plătită de Primăria Dragotești. Copila este descrisă de colegii săi și de profesori drept o adolescentă care se implică trup și suflet în ceea ce are de făcut, un copil la care se formează calitățile unui adevărat lider. „Vreau ca la facultate să merg pe IT, îmi place foarte mult. Majoritatea persoanelor pe care le cunosc sunt studente în Timișoara și acolo o să meargă și sora mea. Încă nu știu sigur unde o să merg, dar acum eu vreau București! (…) De-a lungul anilor am participat la diverse olimpiade și concursuri școlare. Am avut rezultate bune și foarte bune la școală. Datorită rezultatelor școlare, domnul primar ne-a trimis în tabără la mare”, a spus Francisca Pasăre din comuna Dragotești.

 

Alte două eleve, note de 10 la Română

Alte două colege de ale Franciscăi Pasăre au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, rezultate importante pentru o școală mică de comună! Potrivit profesorului Angelica Necșulea, care ocupă și funcția de consilier local în CL Dragotești, elevii din această generație de absolvenți ai clasei a VIII-a au dat dovadă de foarte multă ambiție și responsabilitate! Simona Butaru a obținut nota 10 la română și 9,45 la matematică, iar colega sa, Luiza Negovan, 10 la română și 7,50 la matematică. Un merit în obținerea acestor rezultate îl au și profesorii Diana Pătrașcu, Gabriel Lăutaru și Cosmin Necșulea (directorul Școlii Gimnaziale Ion Vâlceanu din Dragotești n.red.). „Am 17 ani de când sunt profesor, dar elevi ambițioși ca aceștia nu am avut! Ei și în ultima zi de școală voiau să facă exerciții pentru Evaluarea Națională. Copii foarte buni și foarte serioși. Avem pe școală media finală de 10 a Franciscăi Pasăre, dar și elevele Simona Butaru și Luiza Negovan au luat 10 la Limba și literatura română!  Avem copii excepționali, dar și dascăli foarte buni, care și-au dat interesul și i-au ajutat să obțină aceste minunate rezultate! O medie finală de zece și alte două note de zece la Evaluarea Națională într-o școală mică, de comună, este un rezultat foarte bun. Felicitări tuturor!”, a spus profesorul Angelica Necșulea din Dragotești.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.