Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Grigore-Daniel Papa, artist fotograf în devenire,  are 21 de ani și spune că fotografia nu este doar marea sa pasiune, ci și  „singura metoda prin care sentimente, emoții și momente unice în viața noastră sunt surprinse și imprimate pe hârtie pentru a putea fi văzute și retrăite peste ani”. Gorjeanul este student la Facultatea de Științe ale Educației și Management Public  din Târgu-Jiu, la specializarea Administrație, dar locuiește la Timișoara.

daniel-papa ddd

Grigore-Daniel Papa a copilărit în satul Dobrița, comuna Runcu, și de curând locuiește la Timișoara. Își dorește foarte mult ca fotografiile pe care le realizează să fie din ce în ce mai bune și studiază cât poate acest domeniu.

„Pasiunea pentru fotografie a apărut încă din copilărie. Primul contact cu un aparat de fotografiat l-am avut la vârsta de 10 ani. Aparatul era un Smena 8M pe care încă îl mai am! Copil fiind nu puteam înțelege ce se întâmplă de fiecare dată când apăsam pe butonul de declanșare, acest lucru stârnindu-mi curiozitatea.

Anii au trecut și am avut primul aparat foto digital, un aparat compact de la Panasonic cu care fotografiam tot ce-mi ieșea în cale, de la flori și păsări până la peisaje. Încet, a apărut dorința de a-mi îmbunătăți fotografiile, iar acum patru ani mi-am cumpărat primul aparat foto DSLR.

O dată cu primul DSLR  am început să citesc despre noțiunile esențiale în fotografie: ISO, timp de expunere și diafragmă. Cred că am descoperit că sunt pasionat de fotografie în momentul în care am realizat că fotografia este singurul lucru pe care îl fac zâmbind, cu plăcere și căruia i-aș aloca cea mai mare parte din timpul meu!”, a spus Grigore-Daniel Papa.

„Vezi lumea prin ochii mei!”

11885316_1467401213563667_7569641223151533370_n  14322649_1594320540871733_532852707391827192_n

Documentându-se foarte mult, Grigore-Daniel Papa și-a îmbunătățit tehnica și o dată cu acest fapt, a crescut și dorința de a deveni din ce în ce mai bun! Sloganul său este „Vezi lumea prin ochii mei!” și spune că doar așa, prin lucrările sale, semenii au posibilitatea să vadă lumea în culorile lui!

„Pentru mine, fotografia este și va rămâne cea mai mare pasiune. Este singura metodă prin care sentimente, emoții și momente unice în viața noastră sunt surprinse și imprimate pe hârtie pentru a putea fi văzute și retrăite peste ani.

Este modul prin care ceilalți au posibilitatea să vadă lumea așa cum o văd eu. Sloganul meu este: Vezi lumea prin ochii mei! (…) Nu folosesc o tehnică anume. Îmi adaptez tehnica în funcție de genul de fotografie pe care îl am de făcut, astfel încât să atrag atenția privitorului către subiectul fotografiei. Genul meu preferat este fotografia de portret. Iubesc să fotografiez copiii, să le surprind inocența și sinceritatea din privire”, a povestit fotograful.

Când este solicitat, tânărul participă la evenimente precum nunți, petreceri, lansări diverse. Își amintește cu drag de primul eveniment la care a fost plătit pentru munca depusă.

„Primul eveniment la care am fotografiat și am fost plătit a fost la unul organizat pentru copii, în mall-ul din Târgu-Jiu. Momentan, pentru mine, banii câștigați din fotografie nu reprezintă un venit stabil. Banii câștigați îi investesc în echipamente necesare pentru realizarea propriului studio foto.

Am participat la tot felul de evenimente, începând cu cele din viața personală a oamenilor, cum ar fi botezuri, nunți și petreceri private până la evenimente publice prezentări de modă și spectacole. (…) Pe lângă fotografie mai am și alte pasiuni, cum ar fi istoria, călătoriile și tehnologia.

Pentru viitorul apropiat îmi doresc un singur lucru, iar acela este să am fotografii cât mai reușite”, a spus artistul fotograf.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.