Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cea de-a 13-a ediție a expoziției itinerante „Fotografia- document etnografic” și-a deschis „porțile”, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, unde veți putea admira imaginile până pe data de 21 aprilie. Expoziţia este rodul unui concurs național de fotografie organizat de CJCPCT Cluj.

20170403_122310[1] AFIS-FOTOGRAFIA-2016-Craiova-2017-web-1

Publicul iubitor de artă este invitat să admire fotografiile impresionante expuse la sediul CJCPCT Gorj, unele dintre cele mai bune imagini surprinse de fotografii participanți la concursul naţional „Fotografia – document etnografic”, ediţia a XIII-a, organizat de CJCPCT Cluj. Artiștii au surprins momente importante şi elemente din cultura tradiţională a comunităţilor etnice, din viața satului românesc, a meșterilor tradiționali. Invitatul din acest an, al secţiunii internaţionale, a fost prof. German Mesa Jaramillo din Medelin, Columbia, iar partenerii proiectului sunt Asociaţia ArtImage, Universitatea de Artă şi Design Cluj – Napoca şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj. Expoziția itinerantă a poposit și la Târgu-Jiu, acesta fiind primul pas al unei viitoare colaborări între CJCPCT Cluj și instituția gorjeană cu același nume. „Fotografia-document etnografic” este un proiect naţional, inițiat de clujenii de la CJCPCT. Fotografilor participanți la acest concurs li se acordă trofee şi premii în bani, iar reprezentanții CJCPCT Cluj editează albume cu fotografiile prezente în expoziţii, pentru a stimula fotografii să meargă pe teren şi pentru a surprinde în imagini elemente de cultură tradiţională din diferite zone ale ţării.

20170403_120352 20170403_120356 20170403_122605[1]

„Astfel, o parte din expoziţiile rezultate în urma concursului anual au fost şi vor fi prezentate şi peste hotare, cum s-a procedat până acum în expoziţiile avute în Polonia, Franţa, Italia şi Ungaria. Acum suntem la Târgu-Jiu! Și suntem bucuroși, căci acesta este doar primul pas în colaborarea pe care o demarăm. Concursul naţional „Fotografia – document etnografic” este compus din mai multe secţiuni: Fotografie de autor, cu temă liberă etnografică, fotografie alb/negru şi color, Secţiunea specială, digitală, cu temă anuală şi reproducere după fotografie veche. În luna mai va fi lansat regulamentul pentru ediţia din anul 2017. A fost o provocare pe care ne-am propus-o căci acest concurs organizat de noi, la Cluj, nu a avut artiști fotografi din sudul țării. Am venit cu această provocare la Gorj și sperăm să îi stimulăm pe cei care iubesc fotografia și lumea satului și îi îndemnăm să participe la concursul nostru”, a spus Maria Marinela Istici, manager al CJCPCT Cluj.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.