Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 Pompierii gorjeni s-au întors în trecut pentru câteva momente și au realizat o demonstrație desprinsă din istorie. Aceștia au arătat, cu ocazia Zilei Porților Deschise, cum se stingeau incendiile la jumătatea secolului al XIX -lea. Gorjenii au intrat în posesia unei hipo-pompe care a fost reabilitată și expusă pentru ca toți curioșii să o poată admira. 

Persoanele care au dorit să vadă tehnica de intervenţie a inspectoratului au avut ocazia la sediul unităţii, unde a fost organizată Ziua Porţilor Deschise. „Anul acesta, în dotarea ISU Gorj a intrat un utilaj care face parte din istoria noastră. A intrat în posesia noastră o hipo-pompă, un utilaj rudimentar de stins incendii, care se folosea pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Deşi se afla într-o stare avansată de degradare, cosmetizarea nu s-a lăsat aşteptată. Câţiva colegi mai pricepuţi s-au implicat în readucerea utilajului la viaţă. Astăzi, ne-am întors în timp şi am realizat un moment despre cum se intervenea pentru stingerea incendiilor acum aproape un veac. (…) Am mai pregătit o descarcerare a unui autovehicul în care erau persoane încarcerate, stingerea unui incendiu, exerciţii specifice pompierilor. Am achiziţionat şi două costume de epocă, pe care le-au îmbrăcat doi pompieri, am avut şi doi cai pentru hipo-atelaj, exact cum era pe timpuri”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Pe 13 septembrie s-au împlinit 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, fiind celebrată Ziua Pompierilor din România.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.