Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În fotografia surprinsă în perioada interbelică, imagine realizată de pe acoperișul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, observăm atmosfera caracteristică acelei perioade din trecutul nostru, cea de epocă. Mult mai puțin agitată decât în prezent, Calea Eroilor era străbătută de căruțe și nu de mașini, asfaltul lipsea, iar oamenii stăteau la taină pe la porți.

Se pare că și atunci existau treburi care nu erau duse până la capăt, după cum se observă în imagine. În mijlocul intersecției, un stâlp stă falnic în calea căruțașilor, parcă pentru a „dirija” circulația din zonă.

„Calea Eroilor, perioada interbelică. Fotografia este realizată de pe acoperișul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (biserica de la Coloana Infinitului). În partea stângă a imaginii, se observă Şcoala „Alexandru Ştefulescu”, la intersecţia din fundal, Casa Culcer, iar în partea dreaptă, în plan îndepartat, Clădirea Muzeului Judeţean, (în acea vreme, Prefectură a oraşului). Un căruţaş vine de la câmp cu căruţa încărcată cu fân, costume populare, vecini stând de „taină” pe la porţi – animaţie şi atmosferă de epocă. Se pare că şi atunci exista câte un “Dorel” ce făcea dintre cele “nefăcute”, drept dovadă stă stâlpul “uitat” în mijlocul intersecţiei.”, se arată pe pagina de socializare a lui Ion Țîrlea, Târgu Jiu Odinioară.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.