Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Imagini ale trecutului grăiesc și astăzi viața, pe cât de simplă, pe atât de încărcată, a țăranilor de odinioară. Pe pagina iubitorului de istorie Ion Țîrlea găsim o poză din secolul trecut, făcută la poarta unei case din vechiul Bumbești Jiu.

Se poate observa cum copiii pozează timizi în straiele lor cele mai bune, în fața casei unor gospodari, unde pare să se fi săvârșit și sfânta taină a nunții, nu demult. Trei chipuri inocente într-un peisaj tomnatic ce amintesc de viața de la sat, unde distracția-i puțină și munca-i multă; unde copiii își păstrează inocența până la căsătorie.

„Poartă din satul Bumbești Jiu, la începutul secolului trecut. O imagine cu multă tihnă, simplitate și o caldă inocență. Deasupra porții, în partea dreaptă, putem observa ceea ce mai rămăsese dintr-un brad, semn că nu cu foarte multă vreme înainte, în această casă avusese loc o nuntă. Prin tradiție, bradul cu care mireasa mergea la apa era prins în poartă sau de stâlpul casei mirelui.” putem citi pe pagina de socializare a pasionatului de trecut, Ion Țîrlea,

Pentru mai multe imagini din trecut, puteți vizita pagina de  facebook a lui Ion Țîrlea: Târgu Jiu Odinioară.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.