FOTO Liceenii care au dat culoare evenimentelor dedicate aniversării a 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor“

FOTO Liceenii care au dat culoare evenimentelor dedicate aniversării a 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor“

- in Arta Plastica, Sculptura, Slider
2030
0

Liceenii din municipiul Târgu Jiu au susținut cele mai frumoase momente în cadrul manifestările dedicate împlinirii a 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului monumental „Calea Eroilor“. 

 

Vineri, 27 octombrie, s-au împlinit 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului monumental „Calea Eroilor“.  Un ceremonial a avut loc la Masa Tăcerii. Militarii de la Garnizoana Târgu Jiu, un sobor de preoţi, liceeni, oficialităţi şi simpli cetăţeni și-au dat întâlnire la Masa Tăcerii, după care au pornit pe Calea Eroilor.

Lângă Teatrul „Elvira Godeanu“, elevii de la Liceul de Arte din Târgu Jiu au prezentat un spectacol de dans inedit, care i-a impresionat pe spectatori. Dansatorii  au realizat la final o coloană din umbrele.  Spectacolul prezentat a fost o reinterpretare a piesei „Gymnopediile“, din anul 1922, pentru care Brâncuși a realizat scenografia și costumele.

Sute de liceeni au luat parte la un flashmob

Un alt moment frumos a avut loc la Coloana „fără de Sfârşit“. Sute de liceeni din Târgu Jiu au participat la un flashmob. Aceștia au purtat tricouri cu următoarea inscripția „Brâncuși – UNESCO“. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia „Colour yours dreams“.

La flashmob au participat liceeni de la Colegiile Naţionale: „Spirtu Haret, „Tudor Vladimirescu“, „Ecaterina Teodoroiu“, Colegiul „Gheorghe Magheru“, Liceul nr. 2, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ şi Liceul de Arte. Formaţia The Dreamers a susţinut, în final, un recital.

Sculptorul Maxim Dumitraș a primit Premiul Național „Brâncuși“

Vernisajul expoziției „MYSTIKOSMIDEA” a sculptorului Panaite Chifuau a avut loc la Muzeul Județean de Istorie cu, iar seara, la Teatrul „Elvira Godeanu“, s-a decernar Premiului Naţional „Brâncuşi” pentru anul 2016, care a fost acordat sculptorului Maxim Dumitraș. În final, Florin Berculescu a susținut un concert de pian, care a interpretat piese din creația lui Erik Satie, un prieten al lui Brâncuși.

 

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.