Fosta fabrică de confecții de lângă Coloana „fără de Sfârșit“ ar putea fi transformată într-un centru cultural

Fosta fabrică de confecții de lângă Coloana „fără de Sfârșit“ ar putea fi transformată într-un centru cultural

- in Arhitectura, Arta Plastica, Slider
5587
0

Fosta fabrică de confecții din municipiul Târgu Jiu, care se află în procedura falimentului, ar putea fi transformată într-un centru cultural. Aceasta se află chiar lângă Coloana „fără de Sfârșit“, iar Primăria Târgu Jiu are un interes ridicat pentru achiziționarea acesteia.

 

Pe lângă clădirea fostei fabrici de confecții, terenul din jurul acesteia are o valoare deosebită fiind tentant pentru eventualii investitori. Consiliul Local Târgu Jiu a desemnat o comisie din care fac parte mai mulți directori din cadrul Primăriei Târgu Jiu și trei consilieri locali, care are rolul de a identifica terenuri și clădiri pentru crearea unei infrastructuri culturale. Din această comisie au fost desemnați să facă parte Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu; dar și consilierii locali Cristian Toader Pasti și Ștefan Constantin.

O galerie de artă mai mare

Comisia trebuie să identifice într-o perioadă de 30 de zile clădirile și terenurile care pot fi folosite în scopuri turistice sau culturale. Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a spus că municipiul Târgu Jiu are nevoie de investiții în domeniul cultural: „Multe orașe din România fac investiții în cultură. La Baia Mare există o colonie a artiștilor. La Galați, Consiliul Județean a alocat alocat peste trei milioane de euro pentru pentru înființarea unui muzeu al artei moderne. Lângă Coloana Infinitului îmi doresc un centru de cultură Brâncuși. Avem nevoie de galerii de artă. Singura galerie de artă are o suprafață de 100 de metri pătrați și este improprie pentru expoziții mai mari“.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.