Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Florentina este o tânără în vârstă de 23 de ani, care se luptă cu vicisitudinile vieții. A luptat și a reușit să învingă leucemia, o boală cumplită, însă, acum, a rămas fără casă în urma unui incendiu devastator.

Incendiul a avut loc în urmă cu câteva zile. Totul a pornit de la coșul de fum, care a luat foc. Incendiul s-a extins repede la toată casa. Tot ce a agonisit Florentina și cu soțul ei s-a năruit în câteva clipe.

Casa din comuna Scoarța în care aceasta trăia împreună cu soțul și copilașul lor în vârstă de un an și jumătate a luat foc și a fost distrusă aproape în totalitate.Acum, familia Florentinei locuiește la socrii, în comuna Berlești.

„Incendiul a avut drept cauză coșul de la sobă și s-a extins. Au ars complet trei camere, bucătăria și baia. Mai avem două camere care nu au fost afectate, dar nu se poate locui acolo. Eram șase persoane în casă în momentul producerii incendiului: eu, soțul, fetița de un an și jumătate, socrii și tatăl meu.

Norocul nostru a fost că am ieșit din casă când am observat focul. Au sărit vecinii să stingă focul, iar pompierii au ajuns după 15-18 minute. Au salvat două camere. Am salvat patul în care am dormit și cu o canapea. Atât am reușit să salvăm. Acum stăm la socrii, în comuna Berlești. Vecinii și rudele ne ajută să scoatem din cază molozul și resturile de la incendiu. Am fost la primărie să cerem ajutorul, dar ni s-a spus că putem primi un ajutor de doar 500 de leiׅ“, ne relatează Florentina clipele de groază prin care a trecut.

A reușit să învingă leucemia

Florentina a reușit să învingă în lupta cu leucemia. Ne mărturisește că a ajutat-o foarte mult faptul că iubitul ei de atunci, soțul de acum, i-a rămas alături. Din păcate, din cauza unei intervenții nereușite pe care au făcut-o medicii de la Craiova a rămas cu o paralizie a picioarelor și se poate deplasa doar cu un cadru.

„L-am cunoscut pe actualul meu soț când aveam 16 ani, iar la 17 ani am depistat boala. A fost lângă mine și în momentele grele și poate că asta m-a ajutat. Părinții mei erau bolnavi. Mama mea era atunci nevăzătoare de  11 ani, iar tatăl era bolnav de diabet. Mă aflam în spital la Craiova când am fost depistată cu leucemie. Acolo mi s-a făcut o puncție și am paralizat complet de la brâu în jos. Am plecat la București și am urmat un tratament, care m-a întărit și am reușit să mă fac bine“, ne povestește Florentina. Mai târziu, ea s-a căsătorit și a reușit să dea naștere unei fetițe: „Am născut fără probleme. Fetița nu are probleme de sănătate. Merg la ședințe de recuperare în speranța că mă voi face bine“.

Apel către oamenii mărinimoși

Familia Florentinei are nevoie de materiale de construcții pentru a-ți reface casa. „Oamenii din localitate au spus că ne ajută cu mâna de lucru, dar avem nevoie de materiale de construcții“, ne spune Florentina.

Contul unde se pot face donații pentru a ajuta familia Florentinei este următorul:

Cont CEC RO 91 CECEC001946326910011  – deschis pe numele Sanda Maria Florentina.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.