Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O sumă de 22.000 de euro din partea OMV Petrom a fost alocată Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu pentru reabilitarea și dotarea a două ateliere, auto și de lăcătușărie, de care beneficiază aproximativ 200 de elevi. Selecția liceului a fost făcută din rândul celor participante în 2016 în Tabăra Meseriașilor din „Țara lui Andrei”.

mecatronic Petrom-Sandvisul-Meserias_2

Din păcate, în ultimii ani, autoritățile nu au găsit banii necesari dotării celor două ateliere în care fac practică elevii școlii profesionale de la Colegiul Auto Târgu-Jiu. „Pereții și ușile de acces sunt construite din tablă și, în lipsa unei etanșări corespunzătoare, condițiile de lucru sunt extrem de dificile, mai ales iarna. Bancurile de lucru ale elevilor au 40 de ani vechime și sunt uzate. Echipamentele sunt vechi de 20-30 de ani, iar multe dintre ele nu mai funcționează”, au spus reprezentanții OMV Petrom, care au ales să îi ajute pe elevii din Târgu-Jiu.

Grație unei campanii a acestei firme, atelierele vor fi dotate corespunzător! OMV Petrom și clienții din stațiile Petrom au strâns 22.000 de euro pentru reabilitarea laboratoarelor auto și de lăcătușerie ale liceului, prin campania de strângere de fonduri Sandvișul Meseriaș. Cu banii primiți, conducerea școlii va reamenaja atelierele și le va dota cu cu echipamente moderne, precum elevatoare sau softuri și testere de diagnosticare auto.

5344_file1 CTHC_coanda-3

După renovarea și dotarea atelierului, elevii liceului auto își vor putea desfășura în siguranță și la standarde înalte orele de practică. Vor fi mai bine pregătiți pentru meseriile de mecanic auto sau tehnician transporturi și se vor integra mai ușor pe piața muncii. Reabilitarea atelierelor va avea loc pe parcursul anului 2017. „Ne-am propus să atragem atenția, în primul rând, asupra importanței meseriașilor – pentru că numai prin forța și încrederea unor oameni care practică o meserie cu pasiune și dedicare și care știu să ofere servicii de calitate înaltă, România se poate dezvolta. Compania își propune să susțină segmentul meseriașilor, astfel încât să fie în mai mare măsură respectați și apreciați. În acest sens, OMV Petrom lansează în cadrul campaniei România Meseriașă proiectul Tabăra Meseriașilor”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.