Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ioana Toloargă, din Bumbești Jiu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Spiru Haret“, a fost desemnată câștigătoarea unei finanțări pusă la dispoziție de către o companie din domeniul petrolier.

Ioana Toloargă este una dintre câștigătoarele Programului MOL de promovare a talentelor. Este singurul tânăr din Gorj care a reușit să primească sprijin financiar.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au selectat 387 de tineri talentați în domeniul artelor și al sportului pentru finanțare, în cadrul celei de-a 12-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor.

Fondurile alocate sunt în valoare de 359.000 de lei. Alocarea fondului s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 179 de proiecte prin care obțin finanțare 387 de tineri talentați.

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

„Majoritatea proiectelor câștigătoare în acest an au obținut finanțare parțială. Șansa finanțării integrale crește odată cu prezentarea clară a rezultatelor anterioare ale concurenților, stabilirea exactă a scopurilor și adaptarea unui buget corespunzător. Este un concurs de proiecte relativ simplu, iar colaboratorii noștri oferă informațiile necesare pe tot parcursul anului pentru cei interesați. Și în acest an peste 500 de proiecte au fost înscrise în procedura de selecție, un număr care dovedește că acest program este ușor accesibil și cunoscut pe plan național”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

A obținut locul I la un concurs național

Ioana Toloargă a câștigat în acest an premiul „Matei Vişniec” pentru dramaturgie, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Concursului Naţional de Dramaturgie “Matei Vişniec”. Liceana din Gorj a fost laureată pentru piesa de teatru “Umanitate – A fi om este cel mai dificil lucru. Uneori mă întreb de ce Dumnezeu nu m-a făcut pește sau munte sau deșert sau ocean sau măcar pasăre”. Ioana Toloargă a reuşit să se califice prima dată la olimpiada naţională la Limba română în clasa a VI-a. „M-am apropiat de literatură în clasa a V-a datorită doamnei mele profesoare de limba română, doamna Adriana Săvescu. În clasa a VI-a am participat prima dată la Olimpiada Națională de Limba română. Eu vreau să îi fac pe oameni să «zboare» prin ceea ce sunt și prin ceea ce scriu“, mărturisea Ioana Toloargă imediat după ce a primit premiul concursului naţional.

În anul 2014, Ioana a obţinut premiul întâi la Concursul Naţional Transcurricular de Lectură şi Interpretare ”Ionel Teodoreanu” de la Iaşi. Ea a mai ocupat locul I la Concursul de Creaţie Literară „Tinere Condeie”, la două secţiuni, pentru poezie şi pentru proză scurtă. A mai obţinut premiul I la secţiunea “Critică” la Festivalul Naţional “Ana Blandiana”, de la Brăila.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.