Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

school-1Un documentar inedit despre școlile din Regatul Unit va rula joi, 27 octombrie, de la ora 17:00, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu. Proiecția va fi difuzată gratuit, fiind parte a proiectului British Documentary, ediția a VI-a, realizat în parteneriat cu British Council România.

Documentarul ce va fi prezentat se numește : Școala ultimei șanse/ Last Chance School. Filmul este subtitrat în Limba română și este câștigător la categoria CTVC – Best Newcomer Documentary, la Festivalul Grierson, din  2014. Proiecția de film are o durată de 58 de minute.

„Este un documentar despre școlile speciale din Regatul Unit. În fiecare an, mai bine de 5.000 de copii sunt  excluși din sistemul educațional din Marea  Britanie, și mai puțin de 60 dintre ei studiază la Muntham House School: o școală internat  specială pentru băieții cu dificultăți emoționale și probleme de comportament. Mulți dintre elevii școlii Muntham House au fost exmatriculați din cauza unui comportament violent și distrugător.

Însă  profesorii dedicați, aflați sub îndrumarea carismaticului director Richard Boyle, sunt hotărâți să găsească acel lucru care îl va face pe fiecare elev în parte să vrea să își schimbe viața cu totul. Școala este cunoscută drept una dintre cele mai bune instituții de profil, iar unul dintre scopurile sale este să le ofere băieților o experiență frumoasă, school-2lucrând cu o echipă extinsă de profesori, terapeuți și lucrători sociali”, a comunicat Alina Tița, reprezentant Muzeul Județean Gorj.

British Council este una dintre cele mai cunoscute organizații guvernamentale din lume, având ca scop promovarea culturii britanice în lume prin proiecte de artă, educație, societate, stimulând astfel schimburile internaționale și înțelegerea multiculturală.

De asemenea, Consiliul Britanic organizează cursuri pentru învățarea limbii engleze, precum și pregătire specifică pentru susținerea testelor IELTS și Cambridge. În România, British Council este prezent încă din anul 1938, cu centre în orașele București, Cluj-Napoca și Iași.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.