Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13819337_1345697905459060_1736311768_nIubește folk-ul și vrea să își deschidă, într-o bună zi , o clinică de Kinetoterapie, fiind student la Medicină în prezent. Este povestea lui Filip Cîrciumaru, un tânăr de 20 de ani, entuziast și ambițios, care a reușit să se întoarcă acasă, de la Festivalul „Intregalde Folk”, cu trofeul evenimentului. Tânărul spune că nu și-ar imagina viața fără folk, începând să studieze chitara, cu seriozitate și dăruire, la vârsta de 15 ani.

Reporter:  Cum ți-ai descoperit dragostea pentru muzică? La ce vârstă și cum a fost acel moment?

Filip Cîrciumaru: Pot spune că m-am născut înconjurat de muzică. Încă de mic mergeam împreună cu părinții la Festivalul de muzică Folk de la Târgu-Jiu și eram fascinat în fiecare an de atmosferă de acolo. La 15 ani am început să studiez chitară și muzica folk în general, am învățat melodii mai cunoscute,care puteau fi cântate de mine la acel moment. Apoi, totul a venit de la sine, am început să compun și mai apoi să particip la festivaluri concurs.

Reporter: Povestește-mi despre ultimul premiu obținut, cel de la Alba? Cum ai ajuns sa participi la această competiție de talente și cum ți s-a părut experiența?

13817269_1345697918792392_1877470816_nFilip Cîrciumaru: A fost una dintre cele mai frumoase experiențe trăite vreodată. Am aflat de Festivalul „Intregalde Folk” în toamnă anului trecut, pe când eram la un alt concurs, la Mizil. O prietenă bună și un artist extraordinar, Felicia Pop, mi-a povestit despre ceea ce se întâmplă la Ivanis și mi-am dorit mult să ajung. Stelian Maria,un domn stabilit în Suedia, a reușit să adune acolo oameni minunați, care respirau folk. Am fost ca într-o familie, mi-am făcut prieteni noi, am acumulat experiență și am reușit să câștig primul trofeu la un festival. A fost ca un vis devenit realitate!

Reporter: Ce alte premii ai obținut de-a lungul anilor datorită muzicii?

Filip Cîrciumaru: Nu pot spune că am un palmares impresionant, muzica a fost mai mult o pasiune pentru mine, un mod de a mă relaxa. Am obținut premiul pentru cea mai bună creație în Tabăra Folk din Parâng în 2015, pentru piesă „Copilarie”, pe versurile poetului și prietenului Andrei Maftei, pe care am interpretat-o și la Ivanis.

Reporter:  Ai făcut parte și din trupa „Seventh Zone”? Vorbește-ne puțin despre această formație și ce rol aveai tu în cadrul acesteia? Încă mai colaborezi cu ei?

13734706_1345697908792393_1616612462_nFilip Cîrciumaru: Da, experiența „Seventh Zone” m-a ajutat foarte mult și nu o să o uit niciodată. Eram chitarist în trupa din care mai făceau parte Marius Tiriplica și Ileana Popescu, doi prieteni la care țin mult și pe care îi apreciez. Cu Ileana am mai colaborat și după, iar când avem ocazia să cântăm, nu ezităm să o facem. Partea mai dificilă este distanța, ea fiind studentă la București, iar eu la Timișoara.

Reporter: Îți dorești să faci carieră din muzică sau te pregătești și pentru un alt domeniu?

Filip Cîrciumaru: În prezent sunt student la Universitatea de Medicină din Timișoara. Cu siguranță că muzica va face parte mereu din viața mea, e ceva de care nu mă pot lipsi. Mi-ar plăcea să am o carieră muzicală, însă mai întâi mă concentrez pe studii. Îmi doresc ca în câțiva ani să îmi pot deschide o clinică de Kinetoterapie și recuperare sportivă.

Reporter: Care este ceal mai mare vis al tău?

Filip Cîrciumaru: Cel mai mare vis.. Greu de spus. Îmi doresc să termin cu bine studiile, să fiu cel mai bun în meseria pe care o voi avea și să am o familie frumoasă.

Reporter: Ai un artist preferat în ceea ce privește folk-ul?

13816766_1345697912125726_817383480_nFilip Cîrciumaru: Nu am un artist anume, îmi place să descopăr cât mai mulți. Lumea folkului e plină de oameni frumoși, talentați, care au ceva de spus. E o lume specială, în care te detașezi de orice problemă din viață cotidiană. De fiecare dată când merg la câte un festival, descopăr artiști foarte buni, care cu siguranță vor avea ceva de spus. Muzica folk are un viitor frumos în față.

Reporter: Care a fost cel mai greu moment de când te-ai apucat de muzică?

13714481_1345697915459059_1166259249_nFilip Cîrciumaru: Cred că anul trecut, când nu am reușit să obțin un premiu la festivalul de la Mizil. A fost o dezamăgire mare și am avut un moment în care am vrut să renunț. Dar apoi, am realizat că trebuie să muncesc mai mult, să fac ceea ce îmi place și rezultatele vor veni. Și iată că așa a și fost.

Reporter: Cum ar fi viața ta fără folk/muzică?

Filip Cîrciumaru: Nu știu, nu m-am gândit niciodată. E parte din mine. O zi fără să iau chitară în mână sau fără să ascult muzică, e o zi tristă. E un mod de a mă liniști, de a mă detașa de toate. Le recomand tuturor celor care nu au trăit nicio experiență folk până acum, să vină la Festivalul „Poarta Sărutului”, în perioada 12-14 august, la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu. Cu siguranță nu vor regreta și o să își încarce „bateriile” pentru o lungă perioadă.

A CONSEMNAT ANDREEA TUDORESCU ILIE

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.