Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Colegiul-EconomicColegiul Economic „Virgil Madgearu” are o poveste inedită. În trecut, instituția de învățământ a trecut prin numeroase încercări. Numele i-a fost schimbat în repetate rânduri, la fel și locația.

„Una dintre cele mai reprezentative instituții de învățământ din Gorj, Liceul Comercial din Târgu Jiu dipărea (…) în septembrie 1948. Se năștea atunci Școala Tehnică de Administrație Economică, cu durată de școlarizare de patru ani și aflată în subordinea Ministerului Comerțului și Alimentației. După numai un an, denumirea se schimbă în Școala Medie Tehnică Financiară. din anul școlar 1950 -1951 se funcționează cu o secție de finanțe și una de evidență contabilă în toate cele trei programe, cursuri de zi, serale și fără frecvență. Din nefericire, școala a fost desființată la sfârșitul anului școlar 1954-1955”, consemnează profesorul Cornel Șomâcu în volumul „FILE DIN ISTORIA ȘCOLII GORJENE”.

La patru ani după Revoluție, după ce se mută în diferite locații din municipiul Târgu Jiu, liceul ajunge să funcționeze în clădirea de lângă Coloana fără Sfârșit.

„În 15 septembrie 1966 începe să funcționeze Liceul Economic de Contabilitate și Comerț într-o locație din zona 9 Mai, pe strada Mioriței. Din 1973, liceul se mută într-o clădire nouă și spațioasă lângă Gara și Autogara Târgu Jiu ( fosta Școală Generală Nr.13). În 1986, Liceul Economic preia aripa nouă de la CNTV, iar în 1993 se întoarce acasă în clădirea din preajma Coloanei Infinitului.

Între 1990 și 1999 avem denumirea de Liceul Economic Administrativ și de Servicii. Din 1999 avem Colegiul Comercial «Virgil Madgearu». În primul deceniu după Revoluție aici s-au făcut investiții masive prin noi săli de clasă, un amfiteatru modern și o reabilitare a clădirii vechi”, mai scrie profesorul Cornel Șomâcu în volumul „FILE DIN ISTORIA ȘCOLII GORJENE”.

În prezent, liceul deține titlul de „Școală Europeană”, reușita datorându-se unei echipe formate din profesori ai instituției de învățământ și directorul Petre Ciungu, acesta fiind desemnat să coordoneze colegiul din anul 2001.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.