Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Bianca Mitrică este în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rovinari și a devenit cunoscută după ce publicistul Dorin Brozbă a invitat-o să joace rolul copilei Ecaterinei Teodoroiu în filmul său documentar „Ecaterina Teodoroiu, eroina poporului român”. Documentarul a fost prezentat în premieră vineri, 10 martie, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“ din Târgu Jiu, la eveniment fiind prezentă și micuța artistă. Bianca Mitrică cântă muzică populară de cinci ani, fiind eleva interpretei Emilia Drăgotoiu Nanu. 

ecaterina t IMG_3232

Este un copil cuminte și ascultător, care merge la cursuri de canto popular de când avea patru ani și jumătate. După un an de zile, Bianca Mitrică a înregistrat prima sa piesă. Este foarte atașată de interpreta Emilia Drăgotoiu Nanu, profesoara sa de muzică populară. Bianca este elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Nr. 1 din orașul Rovinari, localitate unde micuța talentată locuiește alături de familia sa. „Am dat-o la cursuri de canto popular, la Clubul Copiilor Rovinari, ca să nu stea în fața calculatorului, ca alți copii. Voiam să facă și altceva, să aibă o ocupație sănătoasă, să aibă o pasiune în care să își investească timpul, ideile! De la patru ani și jumătate, Bianca a mers la doamna Emilia Drăgotoiu, de care este foarte atașată. Doamna se poartă ca o mamă cu elevii săi și ei o iubesc foarte mult”, a spus mama Biancăi Mitrică.

bianca mitrita 2 bianca mitrita 3 bun bianca mitrita 56

Premii importante la concursuri

Eleva a participat, de-a lungul anilor, la mai multe concursuri și festivaluri de muzică, reușind să obțină importante distincții. Interpreta Emilia Drăgotoiu Nanu, profesoara micuței, spune că Bianca este un copil inteligent, care reușește foarte bine să își înfrâneze emoțiile, astfel că se descurcă foarte bine pe scenă. În toamna anului trecut, talentata elevă a obținut trofeul unui festival de folclor care a avut loc la Alba Iulia. De asemenea, a mai luat câteva premii II la concursuri care au avut loc la Petrila, Timișoara, Craiova. „În familia noastră, Bianca este singura care cântă. Vrea să studieze și teatrul pe viitor, dar și să devină medic stomatolog. Are vise mari și noi o vom ajuta mereu să și le îndeplinească! Ultimul festival la care a participat Bianca a fost la Craiova, în luna martie. Este talentată așa zice și doamna Emilia”, a mai spus mama Biancăi.

14192121_1284484321573607_3516242943150575867_n 14572163_1330284736993565_1172552133946715308_n

A jucat în documentarul lui Dorin Brozbă

În afară de faptul că are o voce minunată, premiată și apreciată, copila în vârstă de 10 ani și-a făcut debutul și în cinematografie! Luna trecută a avut loc premiera filmului documentar „Ecaterina Teodoroiu, eroina poporului român” al publicistului Dorin Brozbă. În acest documentar, Bianca Mitrică joacă rolul Cătălinei de la Jii în vremea copilăriei sale. „Domnul Brozbă a văzut-o la festivaluri de muzică populară și a spus că seamănă cu Ecaterina Teodoroiu și a vrut ca Bianca să joace în filmul său documentar! Ne-am bucurat, iar Bianca a reușit foarte repede să treacă peste emoții! S-a descurcat foarte bine, naturală, a trecut peste rușine și a urmat indicațiile domnului Brozbă, care a lăudat-o la final. Bianca este un copil bun, un elev cu rezultate foarte bune la școală, are simțul răspunderii, își face mereu temele fără să îi zic eu ceva, este și cu mult bun simț. Așa am educat-o și este fericirea noastră, tot ce avem mai bun în această viață!”, a încheiat mama copilei talentate.

bianca mitrita 6 bianca mitrita 32 bianca mitrita principala

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.