Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

primavara-romaneasca-festival-cu-folclor-tradi-ii-populare-produse-culinare-autohtone-i-muzica-u-oara-pentru-romanii-din-bruxellesLocul în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuși, satul Hobița, va fi gazda unui festival unic în țara noastră. În perioada 24 – 25 iunie 2016 se va desfășura Festivalul România Autentică, pe platoul Poiana Mare din satul Hobiţa, comuna Peştişani. La eveniment sunt așteptați aproximativ 10.000 de oameni, participanții având ocazia să se bucure de bucate tradiționale, standuri cu straie populare, dar și alte meșteșuguri alese.

Principalul obiectiv al acestui festival unic este acela de a promova tradițiile, meșteșugurile, dar și frumoasele meleaguri gorjenești. casa20brancusEvenimentul atrage meșteri inclusiv din țări precum Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova. „Festivalul România Autentică va fi o sărbătoare câmpenească, cu mâncare tradiţională, udată cu un pahar de vin, să ne răcorească dorurile grele. Participanţii, care doresc să încerce cele mai frumoase meşteşuguri româneşti, vor avea această oportunitate, întrucât, vor însoţi sărbătoarea, o serie de meşteri în arta populară precum olărit, sculptat, tors lână sau cusut semne populare. Sunt aşteptaţi astfel meşteri din ţară, dar şi din Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova. (…) Ne propunem să vibrăm sufleteşte pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspiraţie tradiţională, cinstind frumuseţea portului nostru popular”, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor.

Evenimentul organizat la Hobița va fi prezentat de Măriuca Mihăilescu, moderatoarea unei emisiuni la TVR. „Astfel, ne propunem să vibrăm sufletește pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspirație tradițională, cinstind frumusețea portului nostru popular. În cadrul evenimentului sunt așteptați aproximativ 10.000 de oameni, atât artiști, mici meșteșugari și negustori români, dar și din afară, cât și oameni de cultură, artă, business, și nu numai”, au mai transmis organizatorii.

Festivalul România Autentică este organizat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, împreună cu Asociaţia Tradiţii de pe Valea Bistriţei-Peştişani, Autoritatea Naţională pentru Turism, Consiliul Judeţean Gorj, dar şi Primăria Peştişani.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.