Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Primăria și Consiliul Local Rovinari, în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Casa de Cultură Rovinari și Asociația Culturală „Doruleț din România” organizează duminică, 9 octombrie, începând cu orele 12:00, cea de-a V-a ediție a Festivalului Copiilor „Domnica Trop”, competiție destinată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

Înscrierea concurenților se poate face până pe data de 4 octombrie, la biroul de relații cu publicul al Muzeului Județean Gorj, precum și la Casa de Cultură Rovinari, în clădirea primăriei, la etajul 2 și la Biblioteca Rovinari. Concurenții din alte localități pot solicita înscrierea pe adresa de email [email protected] sau [email protected]. Preşedintele de onoare al Festivalului  va fi îndrăgita interpretă Domnica Trop, iar ca  preşedinte al juriului a fost desemnată Irina Zoican, o altă cântăreață de muzică populară. Pe scenă vor urca: Domnica Trop, Irina Zoican, Maria Corlan Mischie, Emilia Drăgotoiu Nanu, Angelica Mirea, Elena Popescu Lăzăroiu, Neluțu Trandafir, Mădălina Barbonie, Luiza Ciudin, Roxana Croitoru și Antonia Stoian.

1907969_695100190526923_1425031150777776920_n            14333706_1292074467481259_2857693981001624640_n

Regal de folclor autentic

Festivalul are scopul de a promova tinerele talente. Zeci de copii talentați își vor da concursul în cadrul acestei manifestări cultural-artistice. La iniţiativa omului de cultură Dorin Brozbă a fost organizat acest festival în urmă cu cinci ani, iar de atunci sute de copii talentați au urcat pe scenă și i-au încântat pe spectatori. Mama Domnica Trop, așa cum îi spune publicistul Dorin Brozbă, este una dintre cele mai importante interprete de muzică populară din județul Mehedinți, dar este foarte apreciată și în județul Gorj. Aceasta cânta de mică, dar abia la 27 de ani i-a fost dat de la Dumnezeu să îi fie recunoscut talentul.

festival-domnica-trop

Tezaur uman viu

Pe 22 iunie, mama Domnica Trop, celebra interpretă de muzică populară din Mehedinți, a celebrat împlinirea vârstei de 77 de ani. În cele cinci decenii de activitate muzicală, mama Domnica Trop-așa cum îi spun apropiații-a fost mereu un reper al performanței și al valorii autentice pentru zeci de generații de artiști din aproape toate zonele României. În decembrie 2013, Ministerul Culturii a declarat-o pe Domnica Trop „tezaur uman viu” al României. Această recunoaștere, spune publicistul Dorin Brozbă, vine să confirme că oamenii valoroși nu vor pieri niciodată. „Având un repertoriu specific zonei muntoase de confluenţă dintre judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin, mama Domnica Trop a cucerit prin vocea ei distinctă faţă de tot ceea ce se cunoaşte în folclorul românesc, fiind considerată o voce rar întâlnită, nu numai în Oltenia de sub munte, ci chiar în Europa. În concluzie, artist ca mama Domnica, mai rar întâlnești. Are un suflet minunat și ne-a învățat foarte multe lucruri pe noi toți, cei mai tineri. Îi doresc să fie sănătoasă, mult iubitele cântece ale mamei Domnica nu trebuie să fie uitate. Este o comoară mama Domnica!”, spunea publicistul Dorin Brozbă.

trop

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.