Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Lăutarii sunt geniali, deoarece se spune că s-au născut cu muzica-n sânge. Au cântat, parcă dintotdeauna, la acordeon, vioară, chitară, saxofon, etc – după ureche. Când spui lăutar te gândești la petrecere și voie bună, la pasiune și tradiție. Mulți dintre noi am sta ore în șir să ascultăm muzica lor și o putem face și luni, 29 august 2022, începând cu ora 17.00 la Târgu Cărbunești.

Concurenții care vor să se înscrie la ediția a XVI-a a Festivalului „Gena Bârsan” de la Târgu Cărbunești sunt rugați să se prezinte începând cu ora 16.00. Organizatorii îi roagă pe participanți să fie punctuali pentru a nu întârzia începerea spectacolului. Concursul se desfășoară în data de 29 august 2022, pe scena din Târgu-Cărbunești, în Pădurea Stejeret.

Secțiunile Festivalului de muzică lăutărească Gena Bârsan ediția a XVI-a sunt tarafuri și rapsozi.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Târgu Cărbunești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Școala Populară de Artă “Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” și  Centrul Cultural “Tudor Arghezi” Târgu Cărbunești.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.