Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

La Grădinița „Mihai Eminescu” din municipiul Târgu-Jiu a avut loc, vineri, Festivalul județean „Eminesciana”. Evenimentul a fost dedicat poetului Mihai Eminescu și s-a adresat preșcolarilor și elevilor din clasele pregătitoare și I-IV din județul nostru.

 gradi 3 gradi u

La Grădiniţa ,,Mihai Eminescu” a avut loc Festivalul Județean ,,Eminesciana”, acţiune coordonată de directorul Ana-Maria Bîzdoacă și profesorii Tudorin Georgeta Gabriela și Deaconu Mary Simona. Festivalul s-a adresat preşcolarilor şi elevilor din clasele pregătitoare și I –IV, de la nivel judeţean.
Festivalul Eminesciana are loc în fiecare an la noi în grădiniţă și este dedicat marelui poet Mihai Eminescu, oferindu-ne ocazia de a-i vedea pe micii artişti la lucru. Acest festival a fost, inițial, o acțiune dedicată marelui poet. Apoi, din 1996, o sărbătorim în fiecare an. Este un schimb de experiență, vedem progresul școlar al piticilor noștri, care ajung școlari. Ținem legătura cu tineri care acum sunt studenți și au fost preșcolari la noi! Este o bucurie”, a spus Ana-Maria Bîzdoacă, directorul unității școlare. 
Proiectul a luat naştere din nevoia de a oferi copiilor care frecventează grădiniţa şi părinţilor acestora activităţi educative, culturale, recreative şi competitive. De asemenea, festivalul oferă oportunitatea unui schimb de experienţă, o modalitate de popularizare a bunelor practici, între instituţiie de învăţământ din judeţ: Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși”, Colegiul Național ,,Spiru Haret”, Liceul Teologic etc.
gradi 3 gradi
„Programul Eminesciana cultivă frumosul, dragostea pentru literatură și poezie. Cei mici sunt foarte încântați de poeziile pe care le învață și le recită. Sunt bucuroși că se pot implica în astfel de activități”, a declarat Tudorin Georgeta Gabriela, coordonatoarea Festivalului.
Cadrele didactice implicate în buna organizare a acestei manifestări cultural-artistice sunt: Murarețu Angela, Mercurean Otilia, Jurebie Maria, Ecobici Mirella, Pătrașcu Viorica, Ganea Cornelia, Scrieciu Loredana, Gogălniceanu Ana, Damian Corina, Butișeanu Liliana, Sîrbu Creola, Seceleanu Lăcrimioară. Aceștia au colaborat cu dascăli din unităţile de învăţământ partenere: Trifan Olivia, Popescu Laurențiu, Dobroiu Laura, Chertes Diana, Anghel Simona. Activităţile din cadrul Festivalului „Eminesciana” stimulează creativitatea, curiozitatea şi dorinţa de a învăţa. 
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.