Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD s-a încheiat pe 19 iunie, după o săptămână în care Calea Griviței a fost animată de spectacole și evenimente într-un demers unic în istoria festivalului. Gala UNDERCLOUD a marcat finalul acestei ediții și decernarea premiilor pentru spectacolele câștigătoare.

Juriul a fost format din Alexa Visarion, Mihaela Păun și Ioana Marchidan, iar marii câștigători ai acestei ediții sunt:

  • Florina Gleznea – premiul pentru cea mai bună interpretare feminină pentru rolul Emma din „Doi într-un butoi”);
  • Ana Maria Pop – premiul pentru cea mai bună interpretare feminină pentru rolul Lisa Morrison din „Povestiri culese”;
  • Andreea Tănase – premiul juriului pentru interpretare feminină, spectacolul de dans „#nuEu”;
  • Burnout de Arcadie Rusu – cel mai bun spectacol;
  • Romeo și Julieta, regia Mihaela Sârbu, și „Muscă, paie și bătaie” , regia Lia Bugnar, premiul juriului.

Juriul a decis în unanimitate ca în ediția de anul acesta să nu acorde premiul pentru regie și premiul pentru interpretare masculină.

Patru premii de excelență decernate de Fundația Calea Griviței

Fundația Calea Griviței a decernat la rândul ei patru Premii de excelență pentru întreaga activitate pentru: Maria Miu (scenograf), Mirela Trăistaru (artist plastic), Ioana Marchidan (coregrafă și dansatoare),  Alexa Visarion (regizor)  și Maia Morgenstern (actriță), un premiu pentru inovație artistică (Vika Medvedeva) și un premiu pentru spectacol pentru „Humans/Bodies/Images”.

Gala UNDERCLOUD s-a încheiat cu spectacolul „Nu sunt eu” de Victor Ioan Frunză în interpretarea Maiei Morgenstern.

„Dacă soțul și partenerul meu, Tiberiu Mercurian, nu ar fi insistat, nu am fi avut Undercloud 15. Dar ne-am mobilizat. Am trecut printr-o ediție plină de provocări, dar care ne-a făcut să ne dăm seama de importanța demersului nostru și de cât de unită este echipa.

Să mutăm UNDERCLOUD pe Calea Griviței a însemnat să facem zeci de mii de pași între cele 7 spații și să aducem la viață o zonă istorică a Bucureștiului care sperăm să devină inima Cartierului Creativ.

Am adus aici oameni noi, care poate nu și-ar fi imaginat că vor veni pe Calea Griviței să se plimbe, să consume artă, să admire clădirile de pe cea de a doua stradă ca vechime după Calea Victoriei. Și am reușit să aducem bucurie pentru oamenii care locuiesc deja aici, care și-au ocupat zi de zi locul de la propria fereastră pentru a fi parte din magia UNDERCLOUD.” a declarat Chris Simion-Mercurian.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.