Festivalul de Teatru „Constantin Stanciovici Brănișteanu”, reluat din 2019! Tinerii liceeni se pot înscrie

Festivalul de Teatru „Constantin Stanciovici Brănișteanu”, reluat din 2019! Tinerii liceeni se pot înscrie

- in Evenimente, Slider, Teatru
0
636 vizualizari

Festivalul de Teatru „Constantin Stanciovici Brănișteanu” va fi reluat începând de anul viitor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu. Evenimentul menit să promoveze tinerii talentați în domeniul actoriei nu a mai fost organizat de câțiva ani, însă din 2019 liceele care au trupă de teatru vor putea să se înscrie. Piesele elevilor vor fi jucate pe perioada festivalului, iar la gala evenimentului va fi desemnat câștigător un singur spectacol. Acesta va fi promovat în cadrul teatrului de la Târgu Jiu pe toată perioada stagiunii de anul viitor.

Cu ocazia festivalului, tinerii pasionați de teatru se pot face remarcați în domeniul actoriei, lucru care s-a întâmplat și la ediții anterioare ale evenimentului care nu s-a mai organizat de câțiva ani. „Festivalul de Teatru «Constantin Stanciovici Brănișteanu» va fi reluat în primăvara anului viitor după o pauză de câțiva ani. Este un festival care se adresează elevilor de liceu din municipiul nostru și din județ. Aceștia  vor concura cu piese de teatru, iar cea care va câștiga va fi jucată de elevii liceului respectiv de toți abonații din stagiunea 2019-2020. Este o rampă de lansare, sau reînnoirea rampei de lansare, care a făcut posibilă cooptarea multor tineri absolvenți de facultăți de profil cum ar fi teatru, regie, în cei 15 ani de când acest festival a luat naștere”, a precizat Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

La data de 30 august 1834, Constantin Stanciovici Brănișteanu prezenta, cu elevii săi, în orașul Târgu-Jiu primul spectacol în limba română.  Constantin Stanciovici Brănișteanu a fost primul primar al orașului Târgu Jiu, el fiind o personalitate marcantă a vieții culturale și sociale. Stanciovici Brănișteanu a întemeiat învățământul public în limba română în județul Gorj. La inițiativa sa, un număr de 154 de școli au fost înființate în județ.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.