Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Joi, 2 iunie, la Tismana a avut loc a cincea ediție a Festivalului de muzică lăutărească „GEAGU CĂTĂROIU”. Festivalul care se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale și care folosesc în interpretare instrumente tradiționale, și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an.

Premiul I, acordat de Consiliul Local și Primăria orașului Tismana, a fost primit de taraful „Streață” din Melinești, judetul Dolj.

Premiul al II-lea, acordat de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, a fost primit de taraful “Vică Argint” de la Pârâul de Pripor, județul Gorj.

Premiul al III-lea, acordat tot de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, a fost primit de către taraful „Fane Pițigoi” de la Pârâul de Pripor, județul Gorj.

Premiul special acordat de către Asociația „Acasă la Brâncuși” a fost câștigat de către taraful „Gagiu” din comuna Soporu de Câmpie din județul Cluj.

Premiul special acordat de către Asociația „La Tismana” într-o grădină a fost câștigat de către taraful „Cătăroiu” de la Tismana.

Premiul special acordat de către Consiliul Local și Primăria orașului Tismana a fost câștigat de către taraful „Colța” din comuna Ponoarele, sat Gheorghești, județul Mehedinți.

Două premii speciale au fost  acordate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și au fost câștigate de către taraful “Mornea” de la Tismana și taraful “Gioni Pițigoi” de la Târgu Cărbunești.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.