Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

O nouă ediție a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă „Piţărăii cu măşti” va fi organizat la  Călugăreni, Padeş. Evenimentul va debuta pe 22 decembrie, începând cu ora 18:00, iar cei prezenți vor avea ocazia să se bucure de un spectacol unic în Oltenia. 

Festivalul se află la a doua ediție și se va desfășura la  Căminul Cultural Călugăreni din comuna Padeş. „În toate satele comunei Padeș are loc, în Ajunul Crăciunului, un obicei unic în Oltenia: pițărăii cu măști. Tinerii satului își fac măști și în Ajunului Crăciunului, la prânz, se strâng în capul satului, plecând apoi în colindeți”, a precizat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

La eveniment vor participa: Grupul „Kukerii”, din Kalcevo, Bulgaria, care va reprezenta tradițiile din regiunea Yambol. Este unul dintre cele mai bune grupuri, nu numai din Yambol, ci şi din Bulgaria, câștigatori a multor premii naţionale şi regionale, aflat la această ediție la invitația Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu; Ansamblul Folcloric „Roua” din Cloşani, coordonatorul şi fondatorul Ansamblului – Carmen Felicia Sarcină; Ansamblul Folcloric „Liliacul” din Baia de Aramă, coordonator Elena Mimiş Trancă; Ansamblul Folcloric „Mugur de castan” din Tismana, coordonator Sorin Bivolaru; Grupul „Gorjeanca”, coordonator Ion Drăgan; dar și Orchestra şi soliştii Ansamblului Folcloric „Maria Lătăreţu”, dirijor Constantin Argint.

Organizatori sunt Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local și Primăria Comunei Padeș.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.