Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

De zece ani, la Dragotești, Primăria și Consiliul Local organizează în prima duminică a lunii decembrie Festivalul-concurs de folclor „Nicolae Vlad”. Zeci de copii talentați din județul Gorj s-au întrecut pe scena acestui festival.

Festivalul aflat la cea de-a X-a editie este organizat de Consiliul Local și Primăria Dragotești, Căminul cultural, Fundația culturală „Dăruie vieții farmec” în parteneriat cu Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. Duminică, 3 decembrie, copiii și adolescenții participanți și-au arătat talentul la canto popular și la muzică instrumentală, cei mai buni dintre ei fiind premiați de juriu și organizatori. La secțiunea canto popular/soliști vocali premiul I a fost câștigat de Melinda Mitran din Rovinari, premiul al II-lea de Violeta Popescu din Dragotești, iar cel de al III lea premiu, Andreea Negrea din Drăguțești. Micuța și talentata solistă a primit și premiul special din partea Fundației „Dăruie vieții farmec”.

 

La soliști instrumentiști, Georgiana Dulcu a luat premiul I cântând la caval, iar Raluca Bojincă din Peștișani-premiul II cântând la nai, premiul III-Ciobanu Andrei din Mătăsari. Și Alexandru Cioiu din comuna Crușeț a luat premiul I. Și acest talentat copil cântă tot la caval. Premiul al III a fost obținut de Dan Luca din Mătăsari, iar cel  Mădălina Olaru a câștigat un premiu special la secțiunea soliști intrumentiști.

Festivalul – concurs are ca scop, în afară de promovarea tinerilor talentați, omagierea unei personalități de seamă din lumea culturală a Văilor Jilțurilor: regretatul dascăl Nicolae Vlad, fost director al Căminului cultural „Mihai Eminescu” din Dragotești și președinte al Societății culturale „Văile”. Festivalul are loc an de an în Căminul Cultural unde a lucrat dascălul Vlad.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.