Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivalul Căpșunilor si al Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-11 iunie la Polovragi, zonă unde majoritatea locuitorilor se ocupă de cultivarea căpșunilor.

Manifestările vor avea loc weekend-ul următor în Poiana Mănăstirii Polovragi. Din program nu vor lipsi dansurile şi cântecele populare, precum şi o expoziţie cu cele mai frumoase căpşune. La festival vor fi prezenţi meşteri populari, de la cioplitori în lemn, ţesători şi cei care realizează împletituri. Nu vor lipsi comercianţii de căpşuni, astfel că vizitatorii vor putea cumpăra aceste produse direct de la producători.

Festivalul Căpșunilor si al Meșterilor Populari este organizat de către Consiliul Județean Gorj, Instituţia Prefectului Gorj, Direcția Agricolă Gorj, Centrul Județean de Creație Gorj, Şcoala Populară de Arte Târgu-Jiu, Ansamblul Folcloric „Cheile Oltetului”, dar și Primăria și Consiliul Local Polovragi.

Producţie diminuată

Localnicii din Polovragi, care se ocupă de cultivarea căpşunilor, au fost greu încercaţi în acest an din cauza răcirii bruşte a temperaturii, după ce se încălzise, iar plantele începuseră să se dezvolte. Cultura a fost afectată. Din acest motiv, producţia a fost diminuată cu mult faţă de anul trecut.

Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.