Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivalul Căpșunilor si al Meșterilor Populari a avut loc, ieri, la Polovragi, zonă unde majoritatea locuitorilor se ocupă de cultivarea căpșunilor. Este prima ediție la care participă și meșteșugari, aceștia prezentându-și creațiile pe care le realizează cu migală și dragoste.

Primarul din Polovragi, Gheorghe Epure, un păstrător al tradiţiilor populare, a venit cu ideea dezvoltării festivalului, astfel că meșterii au ocupat un loc binemeritat în cadrul festivalului de la Polovragi. Ei au venit cu țesături, sculpturi în lemn, împletituri sau cu diferite obiecte de ceramică.

Manifestările au avut loc în  locaţia unde se organizează târgul de la Polovragi din fiecare duminică.

Expoziție de căpșuni

Din program nu au lipsit dansurile şi cântecele populare, precum şi o expoziţie cu cele mai frumoase căpşune. Nu au lipsit comercianţii de căpşuni, astfel că vizitatorii au avut posibilitatea de a cumpăra direct de la producători.

Festivalul Căpșunilor si al Meșterilor Populari a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local Polovragi, Consiliul Județean Gorj, Instituţia Prefectului Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Gorj, Şcoala Populară de Arte Târgu-Jiu, Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” şi Direcția Agricolă Gorj.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.