Târgul de Moș Nicolae se va deschide pe 1 Decembrie. Zeci de meșteri și comercianți și-au anunțat participarea

Târgul de Moș Nicolae se va deschide pe 1 Decembrie. Zeci de meșteri și comercianți și-au anunțat participarea

- in Slider, Ştiri locale
0
19 vizualizari

Târgul de Moş Nicolae se va deschide în zona centrală a municipiul Târgu Jiu vineri, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

La târg şi-au anunţat prezenţa în jur de 40 de participanţi, din șapte judeţe. Pe lângă obiecte realizate de meşteri populari, în târg mai pot fi găsite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă şi dulciuri. Nu lipsesc nici nuieluşele frumos împodobite, menite a fi dăruite celor care nu au fost cuminţi anul acesta. La ediţia a X-a a târgului vor veni meşteri din Vâlcea, Bucureşti, Argeş, Dolj, Harghita, Suceava, Bacău şi Gorj.

Ce produse se vor găsi în cadrul târgului

Raluca Miron şi Pompiliu Ciolacu sunt reprezentanţii centrului care se ocupă în fiecare an de organizarea acestui târg.

„Dacă sunteţi în căutarea unui cadou inedit de Moş Nicolae, noi te aşteptăm în perioada 1-6 decembrie 2017 la cele 20 de căsuţe din centrul municipiului. Aici găsiţi ceramică, împletituri pănuşi, turtă dulce, miniaturi artizanat, costume populare, cioplituri în lemn, decoraţiuni, icoane, lumânări ornamentale, obiecte de cojocărie, împletituri de lână, produse apicultură. La acest târg sunt prezenţi meşteri pricepuţi care vin din toate zonele ţării cu lucruri frumoase, pe care le-au meşterit peste an”, spune Raluca Miron, inspector cultură în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj.

Manifestarea organizată de CJCPCT Gorj are loc pentru a le oferi celor aflaţi în căutarea unui cadou pentru cei dragi posibilitatea de a găsi tot ce-şi doresc. Târgul de Moş Nicolae este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.