Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Locuitorii din Căpreni şi din comunele de pe Valea Amaradiei vor îmbrăca, duminică, 25 iunie, straie de sărbătoare. Festivalului Folcloric pentru Copii si Tineret „Sofia Draghici”, ajuns la cea de-a VII-a ediție, se va desfășura lângă Şcoala Generală din Căpreni.

La acest festival vor participa concurenţi de pe Valea Amaradiei, Valea Gilortului şi alte localităţi din Gorj şi judeţele învecinate. „Scopul acestui festival este oferirea, pentru copiii şi tinerii îndrăgostiţi de melosul nostru gorjenesc, a unui model demn de urmat, cel al Sofiei Drăghici, excepţională personalitate artistică a Văii Amaradiei şi a comunei Căpreni, interpretă de prim rang a cântecului gorjenesc din deceniile VI-VIII ale secolului trecut, multiplă laureată a concursurilor naţionale, cu numeroase înregistrări pe posturile de radio şi televiziune.

Festivalul al cărui patron spiritual este inegalabila Sofia Drăghici îşi propune să contribuie la promovarea valorilor folclorului muzical şi coregrafic autentic din zona de sud-est a Gorjului, în rândul copiilor şi tinerilor, pentru a asigura continuitatea tradiţiilor populare la nivelul judeţului Gorj“, se arată într-un comunicat al Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

O șansă pentru tinerii artiști

Festivalul este o oportunitate de afirmare pentru tinerii artiști. În concurs se vor prezenta, cu repertoriu specific zonei, interpreţi şi grupuri la următoarele secţiuni: solişti vocali, solişti instrumentişti şi formaţii de dansuri populare. La secţiunea solişti vocali și solişti instrumentişti pot participa concurenți cu vârste cuprinse între 7-15 ani şi 16-35 ani. La secţiunea grupuri instrumentişti poti participa artiștii cu vârste între 7-35 ani, iar la dansuri populare, elevi din clasele V-VIII.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Căpreni, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.