Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Prima ediție a Bucharest Art Film Festival, care va avea loc în perioada 8-11 septembrie 2016, la Cinema Muzeul Țăranului din București, va fi dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși.

brancusi

Toate zilele festivalului sunt dedicate lui Constantin Brâncuși. La Cinematograful „Muzeul Țăranului” vor avea loc proiecții despre opera și viața marelui sculptor. Deschiderea festivalului va avea loc joi, 8 septembrie, la Institutul Cultural Român, organizator al evenimentului.

„Brancusi filmé”, filmul documentar de arhivă cu imagini de și cu Brâncuși din perioada 1922-1938, va fi proiectat în debutul festivalului.

„Îmi doresc ca o parte din aceste filme să fie proiectate și pentru târgujieni. Vor fi dezbateri la care vor participa tineri, oameni de cultură, cinefili și critici de artă“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. Potrivit acestuia, inițiatorul acestui festival este regizorul Cornel Mihalache care a realizat mai multe filme despre Brâncuși și este membru al Consiliului Științific al Centrului „Constantin Brâncuși“.

Povestea presupusului fiu al lui Brâncuși

O altă proiecție care va putea fi văzută în cadrul festivalului va fi „În căutarea tatălui pierdut“, în regia lui Ionuț Teianu, care relatează povestea lui John Moore despre care se spune că este fiul lui Constantin Brâncuși.

În cadrul festivalului vor fi organizate dezbaterile „Arta publicitară: campaniile și endorserii de cultură” și „Arta de a ne iubi patrimoniul”, evenimente la care vor participa specialiști în domeniu. E important să amintim și de un seminar cu rol de lecție introductivă în viața și opera artistului căruia îi este dedicată prima ediție: Brâncuși pentru începători. „Tot evenimentul se va încheia cu o prezentare de modă. O colecție de veșminte realizate sub influența sculpturilor lui Constantin Brâncuși. Sperăm că acest gen de evenimente să fie aduse și la Târgu Jiu“, a spus Adrian Tudor.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart și Institutul Cultural Român (ICR), având ca parteneri Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR).

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.