Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Omul de afaceri Lelius Stănușoiu, cel care a înființat Crilelmar în 1996, a cumpărat anul trecut fosta fabrică de sticlă din municipiu, acolo unde a investit deja peste 3 milioane de euro, investiția totală fiind de 4 milioane de euro. Aici va muta toată producția Crilelmar, dând naștere la Fabrica de Mase Plastice și la peste 250 de locuri de muncă, în prima fază. Firma Crilelmar din municipiul Târgu-Jiu este acum la nivel naţional printre cele mai importante companii ce realizează produse din plastic.

   

Povestea decăderii fostei fabrici de sticlă din municipiul Târgu-Jiu este cunoscută și s-a spus de prea multe ori. A fost cea mai mare fabrică din acest domeniu pe zona Olteniei, exporta în SUA, Europa sau Japonia, dar, după începutul anilor 2000, totul s-a transformat în cioburi! Ani de zile nimeni nu a fost interesat de achiziționarea clădirilor, apoi au apărut cumpărători care nu și-au dus la bun sfârșit promisiunile și uite așa anii au trecut. Acum, clădirile în care a funcționat decenii la rând fabrica au prins viață din nou, aici fiind deschisă o nouă afacere, a unui târgujian care mereu și-a investit banii în județul natal, ajutând la creșterea economiei și oferind de lucru gorjenilor!

Lelius Stănușoiu, cel care a înființat în 1996 firma Crilelmar, producător de mase plastice și reciclator final, a achiziționat fosta fabrică de sticlă, a investit aici milioane de euro și va crea, în total, până în 2019, 500 de locuri de muncă. Investiția totală se va ridica la 4 milioane de euro. Prima linie de producție a Crilelmar va fi mutată la fosta fabrică de sticlă până la 1 decembrie, urmând ca până la începutul lunii martie toate liniile de producție să devină funcționale. Acest lucru presupune, în primă fază, angajarea a 250 de persoane. De luni, 6 noiembrie, reprezentanții Crilelmar-Fabrica de Mase Plastice-primesc CV-urile celor care doresc să se angajeze. 

Pentru cele 250 de posturi vacante, reprezentanții Crilelmar au pregătit un pachet salarial motivant, prime de sărbători, tichete de masă, sporuri de noapte și plata orelor suplimentare și se va lucra pe schimburi. Gorjenii dornici să lucreze la Fabrica de Mase Plastice din municipiul Târgu-Jiu pot depune CV-urile fie la actualul sediu al firmei, pe strada Liviu Rebreanu, nr. 2 –Târgu-Jiu, fie la poarta fostei Fabrici de Sticlă din oraș, situată lângă Artego. „Pe 1 decembrie vom muta acolo prima linie de producție, prima secție, urmând ca până în februarie să avem tot funcțional, toate liniile. Intrăm în producție pe 1 martie. Până atunci trebuie să facem angajările, să pregătim oamenii. Este vorba despre 250 de posturi vacante pentru noua fabrică de mase plastice. Îi așteptăm pe cei interesați să își depună CV-urile. Proiectul de la fosta fabrică de sticlă se desfășoară în două etape și a pornit de la zero. vom avea proiecte în școli, vom face un dispensar medical acolo pentru angajații fabricii. De asemenea, vom face acolo o sală de sport dedicată copiilor angajaților și angajaților. Vom angaja un profesor de sport și copiii vor face baschet și tenis de camp. Tot ce fac eu acum la fabrica de sticlă fac cu firme din Gorj, cu angajați gorjeni. Vom lucra cu furnizori de bunuri și servicii din Gorj”, a declarat Lelius Stănușoiu.

Detalii despre activitatea firmei găsiți pe site-ul http://www.crilelmar.ro/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.