Fabian Tîlvescu, micul artist pasionat de muzică și informatică! A câștigat zece premii la doar două festivaluri din țară

Fabian Tîlvescu, micul artist pasionat de muzică și informatică! A câștigat zece premii la doar două festivaluri din țară

- in Evenimente, Muzica, Slider
525
0

Fabian Tîlvescu, interpret de muzică populară, locuiește în comuna Drăguțești din Gorj și are 12 ani. Talentul său i-a adus foarte multe premii, mai ales că adolescentul cântă de la 5 ani când părinții săi i-au remarcat talentul și l-au înscris la Palatul Copiilor și la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. De atunci, susținut necondiționat de către părinții lui, încântă auzul oamenilor cu doine frumoase pe gustul tuturor ascultătorilor săi, care îl răsplătesc cu aplauze încurajatoare. „Muzica este totul pentru mine. Părinții mă susțin în cariera muzicală și le mulțumesc! Dumnezeu mi-a dat harul de a cânta, să alin sufletele oamenilor de fiecare dată când voi urca pe scenă, iar publicul mă încurajează de fiecare dată cu aplauzele lui”, declară Fabian pentru Revista Cult-ura.ro.

Fabian Tîlvescu locuiește în comuna Drăguțești, Gorj, și urmează cursurile Școlii Gimnaziale din Drăguțești dimineața, iar după-amiaza își face timp pentru lecțiile de canto de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu.

Profesorul de canto popular, un adevărat sprijin

Tânărul recunoaște că uneori poate fi o provocare pentru că timpul nu este suficient, dar dragostea pentru muzică îl face să nu renunțe la această pasiune a sa. Îl consideră idol pe profesorul său de canto popular, Ion Drăgan, căruia îi mulțumește pentru îndrumarea pas-cu-pas pe drumul încântător al muzicii. Sfaturile lui Ion Drăgan sunt cele ce l-au format ca și artist și l-au ajutat să capete încredere în puterile sale. „Sfaturile domnului profesor Ion Drăgan au fost și sunt lecții noi pentru mine, de aceea cu acest prilej vreau să îi mulțumesc încă o dată pentru tot! Răbdarea, bunătatea și încrederea de sine sunt câteva calități ce le-am dobândit de la domnul profesor”, susține Fabian Tîlvescu.

Aplauzele publicului sunt încurajatoare

Fabian se simte cel mai bine atunci când este pe scenă și cântă piesele pe care le repetă cu mare drag la Școala Populară de Artă, îndrumat de profesorul său. Emoțiile sunt prezente întotdeauna, dar sunt constructive și îl ajută la fel de mult ca și aplauzele publicului. În momentul în care ropotele de aplauze încep să se audă, devin un leac pentru orice alt fel de emoții care ar putea să-i încurce interpretarea piesei, pentru că este conștient că viața de artist nu este una tocmai ușoară; este nevoie de multă muncă și perseverență. „Atunci când urc pe scenă, emoțiile sunt mari, dar aplauzele publicului și ale juriului m-au încurajat de fiecare dată, de aceea trec mai ușor peste ele. Să fii solist de muzică populară înseamnă multă muncă, perseverență, voință și prezență constantă pe scenă, acolo unde este locul artiștilor”, spune Fabian pntru Revista Cult-ura.

Talentul i-a adus o mulțime de premii

Micuțul interpret de muzică populară se poate lăuda până la vârsta asta, cu un palmares impresionant. Premiile obținute la numeroase festivaluri-concurs sunt motiv de mândrie pentru Fabian, care și-a propus să obțină câte un premiu de la fiecare competiție muzicală la care va performa. „Am participat la multe festivaluri-concurs, atât în județ cât și în țară, unde am reprezentat comuna Drăguțești și de fiecare dată am venit cu premii și trofee de care sunt mândru”, spune Fabian.

Premii obținute de talentatul gorjean: Premiul I și diplomă de apreciere la Moreni, Dâmbovița; Trofeul „Florile Galdei” Alba Iulia, Trofeul pentru interpretare și Trofeul pentru secțiunea „Idolul meu” la Festivalul „Glasuri Cristaline” de la Craiova, Premiul Special la festivalul internațional de folclor „FILOFTEIA LĂCĂTUȘU” din partea familiei artistei de la Horezu. La Sibiu am obținut 5 premii la festivalul „Mândră floare trandafir”, mențiune la festivalul național „Meleaguri Brâncușiene” de la Polovragi; 5 premii la festivalul „Toamna pe portativ” de la Bacău, Premiul Special „Nina Predescu” la Festivalul „Maria Lătărețu” de la Târgu-Jiu, Trofeul „We are the world” 2018 de la Brașov.

Îi place muzica, dar și informatica

Micuțul s-a gândit să contiune cu muzica și în viitor deoarece aceasta este o pasiune la care nu se renunță așa ușor. Totuși, recunoaște că mai are încă o pasiune care este aproape la fel de mare ca și muzica: informatica. „O carieră în viitor aș putea să am și în muzică, dar aș putea face ceva și cu informatica pentru că asta este o altă pasiune a mea pe care încerc să o explorez și să o dezvolt.”

Fabian Tîlvescu spune că amintirile sale cele mai plăcute sunt cele pe care și le-a creat în vacanța de vară când a mers cu părinții la mare, dar și cele pe care le are de la festivalurile la care a participat alături de mulți alți copii ce-i împărtășesc pasiunea pentru muzică. „Momentele cele mai plăcute sunt în vacanța de vară unde merg la mare cu părinții, dar și festivalurile la care am participat alaturi de mulți concurenți din toate zonele țării. Muzica alină sufletele tuturor indiferent de vârstă.”, concluzionează Fabian.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.