Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj a aniversat, pe 22 martie, 49 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, au fost organizate două expoziții și trei lansări de carte. Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj, a premiat mai mulți reprezentanți ai administrațiilor locale, care s-au implicat în activități culturale de-a lungul timpului, dar și doi scriitori și oameni de cultură din Motru și Novaci. 

novaci 3 epoi ion cjcpct gj

Manifestările aniversare au avut loc la sediul CJCPCT Gorj din municipiul Târgu-Jiu. La evenimentul cultural au participat reprezentaţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, Ninel Muja – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Gorj, Gheorghe Epure- primar comuna Polovragi, Gigel Jianu- primar municipiul Motru şi Adrian Tudor- viceprimar municipiul Târgu Jiu, oameni de cultură, dar şi alți reprezentanți ai instituţiei. Au avut loc două lansări de carte, „Novaci-lada de zestre” (culegere de datini, obiceiuri, folclor literar) de Constantin Dârvăreanu şi „Hora-i obicei străbun” – autor Mircea Tutunaru, dar și lansarea albumului (fotografic) „Gorj-Portul popular” – realizator Teodor Dădălău, prezentarea expoziţiei „Dansul” a artistului plastic Eric Perjovschi din Republica Moldova şi a expoziţiei de icoane realizate de artistul Pompiliu Ciolacu, acordare de diplome şi distincţii.

cgcjcu cjcpct

Primarii de la Motru și Polovragi, dar și autorii Mircea Tutunaru de la Motru și Constantin Dârvăreanu de la Novaci au fost premiați de Ion Cepoi pentru activitatea dedicată culturii. „Este o surpriză pentru mine, nu mă așteptam! Eram foarte onorat doar să particip la manifestările dvs. Vă felicit pentru toată activitatea pe care o desfășurați. Avem și noi la Motru proiecte culturale. (…) Noi, cei din administrație, avem un rol important în a face ca oamenii cu adevărat excepționali să nu mai treacă pe lângă noi de observați! Rolul nostru este să facem cunoscuți oamenii care prin ceea ce realizează, ne îmbogățesc sufletește pe noi, consumatorii de cultură”, a declarat Gigel Jianu, edilul municipiului Motru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.