Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ediția de anul acesta a evenimentului „Colocviile Brâncuși” aduce la Târgu Jiu o serie de manifestări cultural artistice cum ar fi expoziții, lansarea revistei „Confesiuni”, proiecția filmului „Comoara naivă”, dar și un concert susținut de artistul Mircea Suchici. De asemenea, se va desfășura masa rotundă cu tema „Ansamblul brâncușian în contextul Centenarului. 

„Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare «Constantin Brâncuşi», Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Consiliul Județean Gorj și Muzeul Județean Gorj «Alexandru Ștefulescu» organizează în zilele de 18 și 19 februarie 2018 manifestarea «Colocviile Brâncuşi», cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la naşterea creatorului sculpturii moderne”, au anunțat organizatorii.

Programul integral al evenimentului este următorul:

  • Duminică, 18 februarie, evenimentul debutează cu vernisajul expoziţiei de arte vizuale a UAP, Filiala Târgu-Jiu, la Galeriile Municipale de Artă. Cu această ocazie va fi lansat cel mai recent număr al revistei „Confesiuni” și va avea loc proiecția filmului „Comoara naivă”, în regia lui Copel Moscu.
  • Luni, 19 februarie, în același spațiu al Galeriilor Municipale de Artă se va desfășura masa rotundă cu tema „Ansamblul brâncușian în contextul Centenarului. Între trecut și viitor”, după care invitații speciali vor face o vizită la Hobița, la Casa memorială „Constantin Brâncuși”.
  • După-amiază, cu începere de la ora 17:00, la Muzeul de Istorie „Alexandru Ștefulescu” este programat vernisajul expoziției DOI(8) – Noi coordonate ale abstracției, a artiștilor plastici Dana Constantin și Marcel Bunea; invitat special criticul și istoricul de artă prof.univ.dr. Ruxandra Demetrescu. Evenimentul va fi deschis de un medalion muzical Mircea Suchici, solist-instrumentist al Filarmonicii „Oltenia” Craiova.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.