Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Două expoziții inedite vor fi vernisate marți, 13 martie, de la ora 13:00, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Este vorba de expozițiile „China 2017” și „Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc”, organizate în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la București și Asociația de Prietenie ChinaRo ce promovează relațiile culturale româno-chineze.

Deschiderea oficială a acestor expoziții va fi făcută în prezența unor oficiali ai Ambasadei Republicii Populare Chineze și a reprezentanților administrației locale.
Expozițiile cuprind peste 100 de fotografii ce surprind teme importante din societatea chineză. Astfel, „China 2017 / Story of China 2017” se prezintă ca un album vast de fotografii ce evidențiază domeniile de interes ale Chinei din anul 2017: protecția mediului, patrimoniu cultural, inovație, dezvoltare tehnologică,  infrastructură, stil de viață sănătos sau relații internaționale.

„Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc/ Happy Spring Festival” redă, prin intermediul fotografiei, unul dintre cele mai importante evenimente ale poporului chinez, și anume, sărbătorirea anului nou. Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub denumirea de Festivalul Primăverii (vechi de peste 4.000 de ani), se sărbătorește în luna februarie când sunt organizate mai multe manifestări culturale și religioase pentru a întâmpina cu bucurie noul an. Tot în cadrul acestor manifestări se organizează și Festivalul Lampioanelor, vechi de peste 2.000 de ani. Tradițional, se înalță spre cer lampioane de hârtie roșii – simbol al norocului și bogăției.

O colaborare frumoasă

„China 2017” și „Festivalul Primăverii – Anul Nou Chinezesc” reprezintă o continuare a colaborării Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” cu Ambasada Republicii Populare Chineze în România, după primele expoziții organizate în luna octombrie 2017 – „Monede Chinezești – O istorie de 3.000 de ani” și „Frumusețile Chinei”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.