Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14963455_1195282330517968_1577760481_oExpoziția internațională „Arta nu face decât să înceapă continuu – Constantin Brâncuși” va fi vernisată joi, la ora 17:00, la Muzeul Județean Gorj. Manifestarea este organizată de curatorul internațional dr. Pierluigi Luise alături de Consiliul Județean Gorj și Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”.

 

În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrări ale unor artiști renumiți, cu ar fi Ciro Palumbo, Florin Hutium, Giulio Cardona, Fabio Brandalise sau Paul Popescu. Pierluigi Luise a explicat că a căutat să aducă în expoziție lucrări cât mai diversificate: „Această expoziție a putut fi organizată datorită Muzeului Județean Gorj și lui Paul Popescu, pentru a onora un mare artist. Cred că toată lumea îl cunoaște pe Constantin Brâncuși, măreția și importanța a ceea ce a lăsat nu numai României, ci întregii lumi. Ca toți marii artiști, nu a fost un miliardar și nu cred că l-a interesat acest lucru. Întreaga sa viață a fost o continuă căutare interioară. Brâncuși era un minimalist și s-a întors înapoi în istorie pentru a începe și crea esențialitatea operei sale. (…) Arta sa nu este cunoscută numai în România, ci în toată lumea, inclusiv în Italia. (…) Când am aflat de la Paul Popescu că anul acesta se sărbătoresc 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, în lumea mea mică am dorit să-i aduc un omagiu, într-un mod modest, acestui mare artist. Artiști importanți au acceptat, fără să se gândească și cu pasiune, să participe la acest eveniment. Am ales artiști care lucrează în moduri diverse. Un lucru important este că au ales să nu aducă opere pe care deja le aveau, ci să creeze opere special pentru a-l omagia pe Brâncuși. Titlul pe care i l-am dat acestei expoziții nu este altceva decât o frază a lui Brâncuși, care cuprinde întreaga sa filosofie”,

14958203_1195283280517873_1077138515_o

Cugetarea lui Brâncuși, motto-ul expoziției

Sculptorul Paul Popescu a spus că includerea numelui lui Constantin Brâncuși în titlul expoziției este o responsabilitate apăsătoare pentru artiștii participanți: „Fiecare dintre noi, români sau italieni, în momentul când îți asumi participarea la o expoziție dedicată marelui deschizător de drumuri Constantin Brâncuși în mod firesc simți apăsarea pe umeri a unei mari responsabilități”.

Expoziția se desfășoară sub motto-ul „Arta nu face decât să înceapă continuu”, aparținând lui Constantin Brâncuși.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.